OI Pariz 2024

#slovenskabakla danes v Mojstrani!

#slovenskabakla danes v Mojstrani!
Naša #slovenskabakla že potuje po Sloveniji, današnja postojanka je bila olimpijska Mojstrana, kjer so glavni trg napolnili obiskovalci in navijači naših športnikov in športnic.
Za #slovenskabakla je pester dan. Po tem, ko jo je Tomaž Razingar po včerajšnjem prižigu odnesel njeni naslednji destinaciji naproti, je današnje potovanje začela malce drugače... na vlaku. Tomaž se je skupaj z baklo pridružil redni liniji Foksi vlaka Ljubljana:Jesenice, ki je ob 13:32 uri odšel z glavne železniške postaje v centru Ljubljane.

 

Vožnja do Jesenic je bila pestra, zanimiva in hokejsko obarvana. Tomažu sta na vlaku delala družbo tudi olimpijec iz Sočija, vratar hokejske reprezentance Slovenije, Robert Kristan ter maskota OKS lisjak Foksi. Po tem, ko so opravili z medijskimi obveznostmi sta se Tomaž, skupaj s #slovenskabakla in lisjak Foksi pridružila uradnemu prevozu projekta #slovenskabakla, ki ga je zagotovil veliki sponzor OKS, Toyota Slovenija ter se odpeljala današnji destinaciji naproti.

 

Ob 16.00 uri je bakla prispela v olimpijsko Mojstrano, kjer jo pričakala ogromna množica ljudi in navijačev. Bakla je potovala po Mojstrani s pomočjo olimpijcev Dejana Koširja, Alenke Dovžan, Jureta Koširja ter najstarejše še živeče olimpijke, doma prav iz Mojstrane, ga. Mare Rekar, ki je baklo tudi prinesla na oder. Sledile so olimpijske aktivnosti in pogovori s športniki ter ob natanko 18.00 uri je Jure Košir predal #slovenskabakla nazaj v roke Tomažu Razingarju. Le-ta pa svojo pot že nadaljuje proti naslednji destinaciji...
Jesenice, se vidimo jutri!

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji