OI Pariz 2024

#slovenskabakla nadaljuje svojo pot.. danes po Jesenicah

#slovenskabakla nadaljuje svojo pot.. danes po Jesenicah
Projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, #slovenskabakla, je v polnem teku! Danes smo obiskali Jesenice ter razveselili tamkajšnje prebivalce in navijače s pestrim dogodkom ter zanimivi gosti.
Nosilec #slovenskabakla in zastavonoša na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, sedaj pa vodja navijaškega letala za Pjongčang 2018, Tomaž Razingar, je baklo iz Mojstrane danes pripeljal na Jesenice. Ob prihodu sta ga pričakala dobra moža v modrem in mlajši člani hokejskega društva Jesenice.

Kmalu so se jim pridružili posebni gostje, olimpijci, rojeni na Jesenicah in nosilci bakle na današnjem dogodku na gorenjskem koncu države. Tomaž Razingar je prvo predajo opravil, ko je baklo predal v roke županu, ki je začel pot proti dvorani Podmežakla, kjer je prihod #slovenskabakla nestrpno čakala velika množica ljudi. Ledena dvorana na Jesenicah je bila danes presenetljivo topla, ko so vanjo zakorakali olimpijci Edo Hafner, Zvone Šuvak, Drago Mlinarec, Ivan Ščap, Robert Kerštajn ter Alenka Dovžan, ki je kot zadnja #slovenskabakla predala smučarju in kandidatu za paraolimpijske igre v južnokorejskem Pjongčangu, mlademu Jerneju Slivniku, ki jo je slavnostno pripeljal na oder.Ob različnih aktivnostih za naše najmlajše, mini olimpijadah, toplemu čaju, energijskim tablicam in posebnih Coca-Coca stekleničkah v olimpijskih barvah, je na odru potekal zabaven pogovor in druženje z našimi športniki in športnicami, ki so obujali spomine na svoje olimpijske dni ter zaželeli srečo našim olimpijcem, ki bodo kmalu odšli svojim olimpijskim sanjam naproti!

Na dogodku seveda ni manjkal naš lisjak Foksi, ki je v družbi SKB Papija, zabaval otroke ter se z njimi pomeril v olimpijskih aktivnostih. Še posebej pestro je bilo, ko je Alenka Dovžan predala #slovenskabakla nazaj Tomažu Razingarju, ki so ga na ledu že čakali policijsko spremstvo ter uradno vozilo in ga odpeljali novi destinaciji naproti...

Se vidimo jutri v Tržiču!

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji