Usposabljanje SD1

Z lepim dogodkom v Tržiču je slovenska bakla zaokrožila svojo pot po Gorenjski

Z lepim dogodkom v Tržiču je slovenska bakla zaokrožila svojo pot po Gorenjski
Pestro dogajanje in nadvse topel sprejem na dosedanji poti slovenske bakle je ponovno potrdilo, da smo Slovenci športni narod. To se je pokazalo tudi danes v Tržiču, malem kraju na Gorenjskem,ki je v preteklosti dal ogromno olimpijcev.
Veliko število ljubiteljev športa se je danes zbralo pred dvorano Tržiških olimpijcev, ki so pozdravili prihod Slovenske bakle. Tudi tokrat jo je v ta lep kraj pod Ljubeljem prinesel nosilec slovenske zastave z zimskih olimpijskih iger v Sočiju Tomaž Razingar. Sodeč po pravem otroškem živžavu in  razigranosti najmlajših se za prihodnost športa v Sloveniji res ni bati. Pestro vsebinsko dogajanje ( bogata razstava likovnih del mladih v okviru natečaja Slovenska bakla, ki so jo pripravili v avli OŠ Tržič, številni olimpijski izzivi za otroke, olimpijski kviz, nastopi učenk in učencev OŠ Tržič in še bi lahko naštevali), vse to je nov dokaz, da šport v najširšem pomenu besede bogati in združuje. Na dogodku seveda ni manjkal naš lisjak Foksi, ki je v družbi SKB Papija, zabaval otroke ter se z njimi pomeril v olimpijskih aktivnostih.

Neverjeten je podatek, da iz Tržiča prihaja 26 olimpijcev, prvi med njimi je na olimpijskih igrah v Garmisch Partenkirchnu že davnega leta 1936 nastopil Albin Novšak. Na današnjem dogodku so baklo nosili Tomas Globočnik, Milena Kordež, Andrej Jerman, Bojan Križaj, Andrej Tavželj in Tomaž Razingar, pogrešali smo le najuspešnejšega med njimi, dobitnika dveh kolajn iz Sočija Žana Koširja. Pred njim so namreč sklepne priprave za letošnje igre v Pjongčangu.

Prehitro je minilo druženje vseh pravih ljubitelje športa. Tomaž Razingar je že zapustil prizorišče. Slovenska bakla je končala svojo pot po Gorenjski. V ponedeljek, 15.januarja 2018 bo obiskala Celje.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji