Usposabljanje SD1

Olimpijska reprezentanca Slovenije za Pjongčang se predstavi

Olimpijska reprezentanca Slovenije za Pjongčang se predstavi
Danes smo v Grand hotelu Union predstavili olimpijsko reprezentanco Slovenije, ki nas bo zastopala na prihajajočih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu.
Na današnji predstavitvi je manjkal vodja slovenske odprave in direktor Smučarske zveze Slovenije Franci Petek. Ta ima poškodovano koleno, pri Olimpijskem komiteju Slovenije pa upajo, da bo Petek vendarle lahko potoval v Južno Korejo.

Sledilci omrežja Facebook pa so prvič v zgodovini Slovenije določili tudi zastavonošo na slavnostni otvoritvi, ki bo 9. februarja v Pjongčangu. Ta čast je pripadla tekmovalki v smučarskih tekih Vesni Fabjan, ki so jo danes pred predstavitvijo olimpijcev izbrali uporabniki Facebook strani Vala 202. Na zboru, ki je potekal pred predstavitvijo olimpijcev drevi v Ljubljani, so uporabniki Facebook strani Vala 202 največ glasov namenili Vesni Fabjan. Ta je po neuradnih podatkih prejela 404 glasove, hokejist Mitji Robarju pa so namenili 398 glasov.
Izid glasovanja je razveselil izkušeno smučarsko tekačico, dobitnico bronaste medalje v sprintu na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, ki pravi, da na otvoritvi ne bo šlo brez treme. "Vem, da je bil tesen izid pri glasovanju, baje je bil fotofiniš. To je zelo odgovorna funkcija, kot prvi pripelješ olimpijsko ekipo in bo tudi malo stresa," je povedala v odzivu na glasovanje.

 


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji