Flisar prišel do malega finala ter osvojil 7. mesto, smučarski tekačici odlični šesti

Flisar prišel do malega finala ter osvojil 7. mesto, smučarski tekačici odlični šesti
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je osvojil končno sedmo mesto na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Mariborčan je v malem finalu olimpijskega krosa zasedel tretje mesto za Švicarjem Arminom Niedererjem in Francozom Arnaudom Bovolento.
Žalostni Filip Flisar, ki je na olimpijski tekmi v smučarskem progi v Phoenix parku zasedel sedmo, še v lovu na olimpijsko kolajno še ne misli odnehati. Zaenkrat o tem sicer samo razmišlja, pravi, da je do takrat še veliko časa, tako da ne ve, kaj se bo v štirih letih zgodilo.
Ga pa samo misel na olimpijske igre žene naprej, tako da bo kariero zagotovo podaljšal, ne glede na dejstvo, da bo v naslednji sezoni že tudi v vlogi očeta.

"Očetovstvo pri tem skoraj zagotovo ne bo igralo nobene vloge, dovolj pa sem nor, da kariero povlečem do naslednjih iger, ampak glejte, kako je to. Včeraj, ko sem šel spat, sem si rekel, do olimpijske tekme je že 18 ur. A je dolgo trajalo, koliko ur mora šele preteči do Pekinga," je po olimpijski tekmi dejal Flisar, ki se nikakor ne more sprijazniti z dejstvom, da v svoji zakladnici ob vseh velikih uspehih nima olimpijske kolajne."To me res moti, zato sem danes žalosten človek. Ne vem, ali sem bolj žalosten danes, ali sem bil bolj lani na svetovnem prvenstvu, ko mi je v Sierri Nevadi zaradi nesreče iz rok ušla nova kolajna na svetovnem prvenstvu. Na novo priložnost bom moral čakati štiri leta, prej na žalost olimpijski prvak ne morem postati," ne more skrivati slabe volje priljubljeni "brko".

Slovenski smučarski tekačici Alenka Čebašek in Anamarija Lampič sta danes na olimpijskih igrah v Pjongčangu uspešno nastopili na ekipnem sprintu v prosti tehniki. Slovenki sta v smučarskem središču Alpensia v svoji polfinalni skupini sicer zasedli tretje mesto, a sta se po času uvrstili v veliki finale, kjer sta zasedli končno 6.mesto.

V moški konkurenci sta čim boljši izid lovila Janez Lampič in Miha Šimenc, ki sta v prvi polfinalni skupini zasedla 11. mesto med 14 ekipami in že končala nastope.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji