Usposabljanje SD1

Mednarodni dan športa za razvoj in mir

Mednarodni dan športa za razvoj in mir
Generalna skupščina Združenih narodov in Mednarodni olimpijski komite sta 6. april izbrala za mednarodni dan športa za razvoj in mir.
6. aprila obeležujemo kot dan, ko se deležniki iz vsega sveta z različnimi aktivnostmi še posebej potrudimo za mir in napredek v svetu skozi šport. Športne dejavnosti v najširšem pomenu besede, izobraževanje športnikov, priprava na življenje po športni karieri, osnove spoznavanja na finančnem področju, z neprestanim bojem proti dopingui in negovanju plemenitih elementov fair playa so le nekatere od pobud in naporov, ki jih Olimpijski komite Slovenije s svojimi članicami dnevno neguje pri svojem delu. Zgovoren dokaz so številni projekti, ki jih v oddelku športa posvečajo predvsem pri športnem dogajanju rekreativcev.

Eden od dogodkov, na katerem bodo obravnavali najbolj aktualno dogajanje na področju športa za vse bo tudi današnji posvet s predstavniki občinskih športnih zvez športa za vse in članicami odprtega foruma športa za vse v Portorožu. Aktualnia vprašanja v zvezi z Zakonom o športu, Programi usposabljanja za področje športne rekreacije in športa starejših, katerih nosilec je OKS-ZŠZ , model programov usposabljanja na področju športne rekreacije in športa starejših, Predstavitev primerov dobrih praks športa v lokalnem okolju so le nekatere teme, s katerimi se bodo srečali udeleženci spoštovanega zbora v Portorožu.

Nekaj drobni izsekov iz bogatega dogajanja na področju športa za vse si lahko ogledate v videu.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji