Usposabljanje SD1

Olimpijski dan

Olimpijski dan
Olimpijski dan praznujemo nacionalni olimpijski komiteji po celem svetu. 23. junij 1894 predstavlja rojstni dan Olimpijskih iger moderne dobe, ker pa si želimo na naš olimpijski dan privabiti tudi družine z otroki, ga bomo obeležili že teden dni pred koncem šole.
Letošnji Olimpijski dan je lahko mnogo več kot še eden v vrsti športno-rekreativnih dogodkov. Naj postane vaš nov začetek, začetek ali nadgradnja vaše kvalitete življenja. Prijavite se na testiranje telesne pripravljenosti in pridobite pisno mnenje strokovnjaka.

Olimpijski dan pa ne poudarja le obeležitve rojstva sodobnih olimpijskih iger, temveč poziva k dejstvu, da je potrebno sprejeti in vzdrževati aktiven življenjski slog ter živeti olimpijske vrednote: ODLIČNOST, PRIJATELJSTVO, SPOŠTOVANJE.

Zato vas želimo povabiti na Olimpijski dan 2018, da ga preživite aktivno in šport za vedno zapišete v svoja srca. Ob tej priložnosti bomo združili moči strokovnjaki s področja športa in zdravstva z namenom promocije zdravega načina življenja ter vpogleda v vašo telesno zmogljivost. Ta je namreč bistvenega pomena za naše zdravje in nam omogoča kakovostno preživljanje prostega časa ter uspešno premagovanje vsakodnevnih izzivov in stresnih dogodkov.

Na olimpijskem dnevu boste deleži varne in strokovne obravnave, rezultate pa lahko posredujete tudi vašim osebnim zdravnikom ter se tudi z njimi posvetujete o nadaljnih ukrepih za ohranjanje in izboljšanje zdravja.

TEK Z OLIMPIJCI
Seveda Olimpijskega dne ne moremo praznovati brez prisotnosti olimpijcev. Z njimi se bomo družili vse od 13. ure. Ob tem času se bomo na Stadionu Kodeljevo podali na Tek z olimpijci. Na kratki progi, ki vas bo vodila po Parku Kodeljevo, vabljeni vsi, ki šport uvrščate na lestvico svojih vrednot in seveda tudi tisti, ki športniki šele postajate. Tek z olimpijci je primeren za vse: otroke in odrasle, starejše in mlajše, tiste, ki se ”zbudite s tekom” in tiste, ki ne tečete pogosto.

OLIMPIJSKI PIKNIK
Vse od 13:30 ure dalje pa ste vabljeni na OLIMPIJSKI PIKNIK. Poleg druženja z olimpijci pripravljamo olimpijski kviz, na katerem boste svoje za svoje olimpijsko znanje prejeli nagrade.

Več o dogodku si lahko preberete na spletni strani projekta.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji