Usposabljanje SD1

IO OKS o naslednjih večjih športnih tekmovanjih

IO OKS o naslednjih večjih športnih tekmovanjih
Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije so pred redno letno skupščino razpravljali o nekaterih večjih športnih tekmovanjih v naslednjem obdobju ter, med drugim, sprejeli začasno finančno poročilo o nastopu na zimskih olimpijskih igrah februarja v Južni Koreji.
"Končno poročilo se ne bo bistveno razlikovalo, saj imamo sedaj na voljo že okrog 99 odstotka potrebnih gradiv," je med drugim pojasnil Borut Kolarič, namestnik generalnega sekretarja za šport OKS. Kolarič je pred tem predstavil tudi nekaj športnih tekmovanj v naslednjem obdobju, ki jih vodi OKS. Na drugih evropskih igrah v Minsku leta 2019 bo skupaj sodelovalo okrog 4000 športnikov, od tega med 70 in 90 slovenskih. Večina slednjih bo imela za ta nastop v Belorusiji dodatne možnosti za sofinanciranje, ker bodo številni vključeni že v programe priprav za olimpijske igre leta 2020 v Tokiu.

Na zimskem olimpijskem festivalu evropske mladine  leta 2019 v Sarajevu se bodo merili mladi športniki med 14 in 18 leti starosti. Po projekciji OKS naj bi v Bosni in Hercegovini tekmovalo okrog 35 slovenskih obetavnih športnikov. Po besedah podpredsednika OKS Iztoka Čopa bo to tekmovanje posvečeno tudi izobraževanju mladih športnikov, tako glede posledic uživanja dopinga, javnega nastopanja in drugega, s čimer se vrhunski športniki srečujejo na tekmovališčih. Kolarič je pojasnil, da bo osnovni kriterij za izbor mladinski razred kategoriziranega športnika. V.d. generalnega sekretarja OKS Blaž Perko je omenil, da je Bosna in Hercegovina razklana država, sestavljena iz treh entitet in da so usklajevanja težka. Dodal pa je, da se pozna želja tamkajšnjih prebivalcev po tem, da bo v olimpijskem mestu iz leta 1984 s športom ponovno našli pomembne združevalne točke delovanja družbe.

Ob koncu je bila najbolj ostra in tudi najdaljša debata o vsebinah, kompetencah in prepletanju usposabljanja v športu na področju športne rekreacije, kar bo ena izmed tem odločanja na sredinem strokovnem svetu za šport slovenske vlade.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji