Usposabljanje SD1

Darko Jorgić brez konkurence v Tarragoni

Darko Jorgić brez konkurence v Tarragoni
Sredozemske igre v Tarragoni se prevešajo v sklepni del; šesti tekmovalni dan so bili Slovenci spet uspešni, saj so zbirko kolajn povečali z drugim zlatom, srebrom in štirimi broni. Zlat je bil namiznoteniški igralec Darko Jorgić, srebrno kolajno je dobila Tina Šutej, štiri bronaste kolajne pa tekmovalci v golfu in Maruša Mišmaš na 3000 m z zaprekami.
Za dosežek dneva je poskrbel Darko Jorgić. Brez večjih težav se je prebil v finale posamičnega tekmovanja v namiznem tenisu, proti tekmecem je le v enem od sedmih dvobojev do odločilne tekme oddal več kot en niz. Tudi v polfinalu je premagal Turka Ibrahima Gunduza s 4:1 in se brez težav uvrstil v finale, kjer je nato gladko s 4:0 v nizih odpravil še domačina Jesusa Cantera Juncala, ta je pred tem v četrtfinalu izločil drugega slovenskega predstavnika Denija Kožula. "Pred sredozemskimi igrami sem malo manj treniral, a je to včasih tudi dobrodošlo. Ta turnir uvrščam visoko, to so moje prve sredozemske igre in sem takoj prvi. Res sem vesel. Po kakovosti so pred temi igrami samo OI in svetovno ter evropsko prvenstvo. Razmere so bile težke, v dvorani je 30 stopinj, brez klime. A kdor se najhitreje prilagodi, pač zmaga in tudi to se zdaj vidi," je po uspehu razmišljal Jorgić.

Odbojkarice  so morale po težki tekmi priznati premoč Francozinjam z 2:3 (-11, 18, 23, -16, 7), s katerimi so se merile za vstop v polfinale, tako da jim na sredozemskih igrah ostaja boj za mesta od 5 do 8. Začetek tekme, za odbojko so prireditelji v Tarragoni zanimivo prizorišče pripravili kar v mestni bikoborski areni, je pripadel Franciji. Prvi niz so Francozinje dobile dokaj gladko, potem pa so se Slovenke vrnile v igro. Drugi niz je bil njihov, slavile so zanesljivo s 25:18, v tretjem pa jim je uspelo nadoknaditi zaostanek štirih točk in poskrbeti za preobrat in zmago s 25:23.
A na koncu so se vendarle veselile Francozinje. V četrtem nizu so znale unovčiti nezbranost Slovenk, ki so ostale pri 16 točkah, tudi zadnji niz več kot dve uri dolge tekme pa se ni iztekel po slovenskih željah in za medalje se bodo borile Francozinje. "Res je bila težka tekma, mislim, da nam je na koncu zmanjkalo zbranosti. Želja je bila zelo velika, tekma je bila pomembna za vstop v polfinale. Gremo naprej, k novim zmagam. Smo razočarane, prespale bomo to tekmo in zdaj gremo na drugo tekmo po zmago," je dvoboj ocenila Žana Zdovc Šporer. " Med tekmo je naša zbranost precej nihala. Pešal je sprejem, nismo prišle do zaključka v napadu, blok ni deloval, kot bi si želele in vse to je pripeljalo do izida, kot je bil. Želja je bila velika, a očitno je ostalo samo pri želji in tega nismo prenesle na igrišče," pa je bila razočarana tudi Veronika Mikl.

Sredozemski turnir v golfu pa se je v Tarragoni za Slovenijo končal s tremi bronastimi medaljami. Osvojili so jih ženska ekipa (Ana Belac, Vida Obersnel, Pia Babnik), Ana Belac je bila tretja tudi med posameznicami, pri moških pa si je bron priigral Žan Luka Štirn.

Na teniških igriščih je v Tarragoni med Slovenci v konkurenci ostala le še Veronika Erjavec, ki se je uvrstila v polfinale. V današnjem četrtfinalu je gladko zmagala, premagala je Tunizijko Chiraz Bechri s 6:2, 6:1.

Rokometašice so igrale zadnjo tekmo v predtekmovanju, merile so se z Grčijo in zmagale z 29:24.

Šesti tekmovalni dan na sredozemskih igrah v Tarragoni so končali atleti, uspešna pa je bila tudi slovenska zasedba. Tina Šutej je v skoku s palico zasedla drugo mesto, Maruša Mišmaš pa je bila tretja na 3000 metrov z zaprekami.

Šutejeva je imela nekaj težav na 4,21 metra, ki jih je preskočila šele v tretjem poskusu, potem pa je zmogla še 4,31 v prvem in 4,41 metra v drugem poskusu. Letvico je nato na 4,46 m dvakrat podrla, jo postavila še na 4,51 m, a tudi ni bila uspešna, tako da je sredozemske igre končala s srebrno medaljo za 4,41 metra.

V teku na 3000 metro z zaprekami  je Mišmaševa z odličnim finišem prišla do brona. Večino teka je že bila tretja, a jo je nato prehitela Španka Irene Sanchez-Escribano Figueroa. Toda Slovenka je v zadnjem krogu pospešila, spet prišla do tretjega mesta in zanesljivo pritekla do brona z 9:35,57. Zmagala je Albanka Luiza Gega (9:27,73). Veronika Domjan je v metu diska končala na sedmem mestu (56,26 m), s konkurenco je prepričljivo opravila Hrvatica Sandra Perković (66,46 m).

Skupno je Slovenija zdaj pri 25 kolajnah v Tarragoni.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji