Usposabljanje SD1

Poimenovani maskoti olimpijskih iger v Tokiju

Poimenovani maskoti olimpijskih iger v Tokiju
Futuristični maskoti olimpijskih iger v Tokiu 2020, ki so jih že februarja izbrali japonski šolarji, sta dobili tudi imeni. Kot so v nedeljo sporočili organizatorji iger, bosta to Miraitowa in Someity.
Gre za futuristični podobi, ki spominjata na stripe manga, z velikimi poudarjenimi očmi, izbrali pa so jih japonski šolarji. Maskoti so izbirali na 16.000 šolah z 200.000 razredi, na koncu pa je imel vsak razred, ki je izbiral med tremi pari maskot, po en glas. Prireditelji iger so sedaj rmaskoti predstavili tudi uradno.

Beli maskoti, ki imata moder oziroma roza karo vzorec, sta prejeli kar 109.041 glasov, so sporočili organizatorji. Ti so dodali, da maskoti poosebljata tako japonsko tradicijo kot inovativnost. Prireditelji so za izbor maskot načrtno izbrali šolarje, saj so želeli tako vnaprej vzpodbuditi zanimanje za igre pri mladih ter zagotovili transparentnost izbora. Maskota v modri različici - Miraitowa - je namenjena olimpijskim igram, rožnata - Someity - pa paraolimpijskim.

Zmagovalni maskoti je oblikoval 43-letni Japonec Ryo Taniguchi. Prinesli naj bi tudi velik dobiček, saj so deželo Vzhajajočega sonca že v preteklosti z velikim uspehom preplavili Hello kitty, pokemoni in druge plišaste in plastične podobe.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji