Usposabljanje SD1

Žigi Jegliču znižali kazen zaradi dopinškega prekrška

Žigi Jegliču znižali kazen zaradi dopinškega prekrška
Prvotno predlagano kazen hokejistu Žigi Jegliču, dve leti suspenza, zaradi dopinškega prekrška na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu je Mednarodno športno razsodišče spremenilo v osem mesecev prisilnega počitka.
Kazen prepovedi igranja je Žigi Jegliču začela teči z 20. februarjem 2018, ko je tudi izvedel za pozitivni test in takoj prenehal igrati hokej.
"Na Mednarodnem športnem razsodišču ( CAS ) nam je uspelo dokazati, da v zvezi s kršitvijo protidopinških pravil ni obstajala večja krivda ali malomarnost, saj mi je zdravnik diagnosticiral astmo in sem zaupal navedbam zdravnikov, da berodual v predpisanih dozah ni prepovedan," je sporočil Jeglič. Kot je še pojasnil, je CAS kot dodatno olajševalno okoliščino upošteval tudi njegovo popolno sodelovanje v dopinškem postopku. "Zato so pri CAS-u ugotovili, da je moja stopnja krivde zgolj lahka, temu primerna pa je bila tudi izrečena kazen. Obžalujem, da je do tega dogodka sploh prišlo in da tudi sam nisem bil bolj osveščen," je za STA še sporočil Jeglič in dodal, da se ob koncu postopka veseli nadaljevanja pogajanj s klubi močnejših evropskih lig, ki so v tem času izrazili zanimanje zanj za prihodnjo sezono.

Naj spomnimo: Žiga Jeglič je bil med zimskimi olimpijskimi igrami v Južni Koreji pozitiven na dopinškem testu, zato ni zaigral na odločilni tekmi za četrtfinale proti Norveški, ki jo je Slovenija po podaljšku izgubila z 1:2. Še več, v 24 urah je moral zapustiti olimpijsko vas. "Rezultat testiranja je pokazal prisotnost fenoterola v urinu, ki se skriva v berodualu, zdravilu za določene bolezni spodnjih dihal. Omenjeno zdravilo, ki mi je bilo predpisano po testiranjih med težavami z dihanjem na Slovaškem leta 2017, po nasvetu z zdravnikom jemljem zaradi astme. Žal sem ga pozabil prijaviti kot terapevtsko izjemo," je takrat, ob novici o pozitivnem testu, sporočil Jeglič.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji