Aktivno preživljanje prostega časa

Aktivno preživljanje prostega časa
Danes mestna občina Maribor začenja s kampanjo »Dobra motivacija. Športna aktivacija.«, v kateri sodelujejo uspešni mariborski športniki.
Mestna občina Maribor, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa 2018,  bo v obdobju med 10. in 21. septembrom 2018 izvajala kampanjo za promocijo aktivnega preživljanja prostega časa med občankami in občani ter tujimi obiskovalci mesta Maribor.
V urbanem središču mesta Maribor bo na več kot 20 lokacijah postavljenih 14 aktivacijskih točk v obliki športnih poligonov, ki postanejo pripomočki za izvajanje različnih športnih vaj. Skupaj z ambasadorji projekta Maribor - evropsko mesto športa 2018 bodo te urbane točke aktivirali in preko družbenih omrežij nagovarjali mimoidoče k njihovi uporabi in nadaljevanju športnih aktivnosti na enih izmed športnih prizorišč v okolici centra mesta.
 
Prvo aktivacijsko točko, ki se nahaja na sredini Trga Leona Štuklja sta danes aktivirala uspešna mariborska športnika Filip Flisar, smučar prostega sloga ter Simon Marčič, enduro in rally motorist. Hitrejši čas, 27 sekund in 10 stotink, je dosegel Filip Flisar, ki poziva vse Mariborčanke in Mariborčane, da sodelujejo v izzivu in ga skušajo premagati. in kako to storiti? Svoj podvig posnemite in ga objavite na Facebook strani Maribor – European city of sport s hashtagom #mbsport18. Zmagovalca izziva, ki bo dosegel najboljši čas, bodo nagradili s promocijsko majico in Športno kapo Evropsko mesto športa 2018.
 
Vseh 14 aktivacijskih točk ima pripisana navodila v slovenskem in angleškem jeziku z namenom, da v kampanji sodelujejo tudi tuji obiskovalci  mesta na severovzhodu Slovenije. Cilj kampanje je, povečati število aktivnih občanov in obisk športnih objektov ter naravnih športnih površin v okoli mesta Maribor.
 
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji