Usposabljanje SD1

Evropsko srečanje športa v podjetjih

Evropsko srečanje športa v podjetjih
Evropska zveza za šport v podjetjih je bila v preteklem letu uspešna na razpisu Evropske komisije Erasmus+, kjer je skupaj z osmimi partnerji pridobila finančno podporo za projekt promocije športa v podjetjih.
Evropska zveza za šport v podjetjih  - EFCS je, v sodelovanju s partnerji na projektu, organizirala enodnevni dogodek t.i. Evropsko srečanje športa v podjetjih. V okviru srečanja so ugledni gostje predstavili tako teoretične kot tudi praktične primere aktivnega delovnega okolja. Organizirane so bile okrogle mize s tematikami kot npr. Biti aktiven pomeni biti bolj produktiven, Kaj deluje in kaj ne deluje v podjetjih, ko je govora o športu na delovnem mestu. Ob zaključku srečanja so partnerji podpisali deklaracijo s katero se zavzemajo za aktivna delovna mesta, s ciljem da se šport pojavi v čim večjem številu podjetij.

Na koncu konference so vsi partnerji v projektu slovesno podpisali deklaracijo “Paris call for an active workplace” v kateri so opredelili pet temeljnih načel za uspešen razvoj športa zaposlenih!

Dogodka sta se udeležila mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ in mag. Patrik Peroša, podpredsednik ŠUS, sicer tudi član Izvršnega odbora EFCS.

Pomembno je izpostaviti zelo zanimiv športni digitalni izziv, za najbolj aktivno podjetje oz. organizacijo v Evropi. Kolesarski, tekaški in pohodniški izziv je trajal 36 ur (med 26.-27.septembrom). Sodelovalo je 56 ekip, 336 udeležencev iz 11 držav. Vsaka ekipa je štela 6 tekmovalcev. Ekipe so se med seboj pomerile tako, da se je štelo število prekolesarjenih, pretečenih in prehojenih kilometrov. Najboljša ekipa is Slovenije je ŠD Izlake, ki se je v absolutni konkurenci uvrstilo na izvrstno drugo drugo mesto za francosko ekipo.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji