Usposabljanje SD1

Prva kolajna za slovensko mladež v Buenos Airesu

Prva kolajna za slovensko mladež v Buenos Airesu
Če je soditi dan po jutru, bo maloštevilna slovenska ekspedicija tudi na teh igrah več kot uspešna. Slovenski tabor na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu se namreč veseli prvega odličja. Zanj je z bronom na 50 m prsno poskrbela plavalka Tina Čelik.
Hitrejši od mlade Gorenjke, ki je osvojila prvo kolajno v Buenos Airesu, sicer pa 11. tovrstno za Slovenijo, sta bili le Litovka Agne Seleikate in Avstralka Chelsea Hodges. Sedemnajstletna varovanka trenerja Luke Berdajsa, tudi že članska reprezentantka, je mladinsko kariero sklenila na najlepši možen način, saj je štirim kolajnam z mladinskih evropskih prvenstev dodala še bron z mladinskih olimpijskih iger. Že v torek bo nadaljevala nastope na 100 metrov prsno. "To je bil odličen zaključek mladinske sezone. Nisem si predstavljala, da lahko to dosežem. Sem sem prišla uživat in po nove izkušnje. Nisem si mislila, da je to sploh možno," je nasmejana razlagala plavalka in priznala, da ni vedela, če bo po polfinalu lahko še izboljšala izid. "Uspelo mi je in bilo je dovolj za kolajno." V mladinski konkurenci je Čelikova vseskozi znala stopnjevati svoje dosežke iz kvalifikacij v polfinale in nato še v finalu ter na ta način osvajala kolajne. To ji je uspelo tudi v Argentini. "To dela adrenalin. Vem da je nastop pomemben in če nekaj res hočem, se še bolj potrudim," je recept za uspeh razložila plavalka in dodala, da ji je trener po telefonu dal napotke za boj na kolajno. "Vedela sem, da je realen finale, trener pa mi je rekel, da nisem daleč in naj napadem kolajno. Kot vedno sem ga ubogala," je v smehu še povedala nosilka prve slovenske kolajne v Južni Ameriki.
Zelo dobro formo potrjuje tudi Neža Klančar, s petim mestom na 200 m mešano junakinja prvega dne MOI v slovenskem taboru. Slednja je v noči na torek po slovenskem času v polfinalu na 100 m prosto s 55,10 osebni rekord izboljšala za tri desetinke in se s tretjim dosežkom zavihtela v torkov finale, obenem pa napovedala boj za zmagovalni oder. "Ne vem, kaj naj rečem. Sem več kot zadovoljna. Plavala sem nizkih 55 in se uvrstila v finale. Upam, da bom jutri lahko še kaj dodala in bomo videli. Super je. Zdaj moram pokazati, kaj znam," je po tekmi povedal plavalka, ki jo pred finalom čaka še podrobna analiza s trenerjem Tomažem Torkarjem. 

Vroča kandidatka za odličje pa bo v torek tudi športna plezalka Vita Lukan, ki jo čakajo trije nastopi na umetni steni v urban parku.


Zvečer je še drugič danes nastopila tudi namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk, ki je z 1:4 izgubila proti Indijki Archana Girish Kamath.

Veslačica Ilaria Bianchi je danes nastopila v drugem krogu med skifistkami in v svoji skupini zmagala. Po dveh nastopih je v skupni razvrstitvi na sedmem mestu, vsega dve točki za drugim mestom.

Jadralci v razredu kiteboard, v katerem Slovenijo zastopa Toni Vodišek, današnjega nastopa niso končali.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji