Usposabljanje SD1

Slovenci v Buenos Airesu meljejo vsak dan bolj

Slovenci v Buenos Airesu meljejo vsak dan bolj
Slovenska reprezentanca na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu nadaljuje z zbiranjem kolajn. Teniška igralka Kaja Juvan se je v paru s Poljakinjo Igo Swiatek uvrstila v finale tekmovanja dvojic in bo najmanj srebrna, judoistka Metka Lobnik pa si je danes priborila še ekipni bron.
Juvanova in Swiatkova, drugi nosilki, sta proti Argentinki Marii Lourdes Carle in Kolumbijki Marii Camili Osorio Serrano napredovali gladko s 6:2 in 6:2 v nizih. Potek srečanja je potrdil, da sta Poljakinja in Slovenka mnogo boljši igralki. V prvem nizu je slovensko-poljska dvojica povedla s 5:0, v drugem pa sta Južnoameričanki nadaljevali z dobro igro iz konca prvega niza in povedli z 2:0, naslednjih šest iger pa je nato izgubili in tekma je bila hitro končana. "Kolajno sem napovedal in obljubo držala. Danes sva vedeli, da sva močnejši in da ta polfinale lahko dobiva. Vprašanje je bilo le, kako dobri bosta tekmici zaradi podpore s tribun," je po tekmi povedala Juvanova. Slednja  odlično nadaljuje tudi med posameznicami. Danes je pometla z Ukrajinko Viktorijo Demo s 6:0 in 6:0 ter se prebila v četrtfinale, kjer bo igrala z Rusinjo Oksano Selehmetovo. ob tem nastopa še med mešanimi pari. "Na vseh teh tekmah so odločilne prve igre. Med posameznicami je bilo napeto le v uvodu, pri tri ali štiri proti nič pa nasprotnica nato izgubi samozavest. V drugem današnjem srečanju pa sta tekmici ob koncu prvega niza spremenili taktiko. Na to sva se morali navaditi, a najbolj pomembno je bilo, da sva obdržali koncentracijo. Kolumbijko in Argentinko je publika kar dvignila, začeli sta zadevati, zato sva se morali zbrati," je še povedala Ljubljančanka, ki zdaj odkrito meri na zlato.

Judoistka Metka Lobnik  je torkovemu posamičnemu bronu dodala še bron z mešano ekipo Rio de Janeiro, ki je izbrana naključno, imena pa ekipe nato dobijo po mestih, ki so v preteklosti gostile olimpijske igre. Ssvojo ekipo se je Lobnikova prebila vse do polfinala in v četrtfinalu izločila ekipo Atlante za katero je tekmoval Rok Pogorevc. Že v četrtfinalu je bilo tako jasno, da ima Slovenija v Buenos Airesu že šest kolajn.
"Pot do kolajne je bila morda ekipno malce lažja kot v torek, saj ni ves pritisk na posamezniku. Ta se porazdeli. Sicer pa je zame nastop tukaj nekaj neverjetnega. Dveh kolajn se nisem nadejala niti v sanjah," pa je po tekmi dejala prva Slovenka v Buenos Airesu, ki je na zmagovalni oder stopila  dvakrat.

Slovenski športniki na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu so sredo sklenili s šestim mestom in dosežkom 2:16,58 plavalca Matije Možeta na 200 m prsno. Zmagal je Japonec Yu Hanaguruma.

Vse bolje kaže tudi Toniju Vodišku v kiteboardingu. Ta je v današnjih regatah zasedel četrto in prvo mesto.

Sicer pa je z nastopi danes sklenila veslačica Ilaria Bianchi, ki je morala v skifu na vodo dvakrat, na koncu pa je bila tretja v finalu C oziroma skupno 11.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji