V Buenos Airesu se obetajo nove kolajne za Slovence

V Buenos Airesu se obetajo nove kolajne za Slovence
V uvodu petega tekmovalnega dne na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu sta med Slovenci izstopali teniška igralka Kaja Juvan in plavalka Neža Klančar, ki sta se uvrstili v polfinale.
Temu je sledil še en uspešen nastop.V polfinalu na 50 m prosto je s 25,47 le za 12 stotink zaostala za lastnim državnim rekordom in osvojila četrto mesto ter si priborila še tretji finale.

Pravo dramo  je v teniškem centru v Buenos Airesu prikazala Kaja Juvan, ki je že finalistka v konkurenci dvojic in najmanj srebrna, zdaj pa se je zavihtela še v polfinale med posameznicami. Vsega 15-letna Rusinja Oksana Selehmetjeva je odlično odigrala prvi niz, imela tudi kanček sreče pri vseh odločilnih žogah in slavila s 6:1. Juvanova je pobudo prevzela v drugem in povedla s 5:2, a je tekmica poravnala, končnica pa je vendarle pripadla Ljubljančanki s 7:5. V napetem tretjem nizu je Slovenka nato povedla s 3:1, sledili so odvzemi servisa na obeh straneh in Juvanova je svojega dobila šele v deveti igri za končnih 6:3. "Dvoboj je bil res napet. Obe sva uporabili vse elemente igre. Tekmica je bila zelo doba, veliko žogic je rezala, kar je na pesku močno orožje in nikoli ni popustila. Tudi pri vodstvu s 5:2 sem se morala boriti za vsako točko. Zame je bil to fizično in mentalno najtežji dvoboj v zadnjem obdobju. V takem dvoboju moraš res izkoristiti vsako slabost tekmice," je tekmo ocenila Juvanova. Posebej težko se je bilo pobrati po prvem nizu. "Dvoboj je bil izenačen in lahko bi se obrnilo tudi drugače. Mislim, da je odločilo dejstvo, da me niso zmotile vse tiste žoge na črto, na mrežo in tiste, ki so se čudno odbile. Verjela sem, da se bo to izravnalo in mislim, da je bil to tisti element, ki je na koncu prevesil tehtnico v mojo korist." Še težje delo Juvanovo čaka v polfinalu, kjer bo njena tekmica Kitajka Xianyu Wangu.Juvanova in Klančarjeva sta tudi nasploh nahjbolj zaposleni slovenski športnici na igrah v Argentini. Tako npr. Kaja Juvan nastopa v vseh možnih kategorijah. V dvojicah se je že prebila do finala in kolajne, med posameznicami do polfinala, v četrtek popoldan pa še do četrtfinala mešanih parov. S Srbom Markom Miladinovićem sta ugnala par iz Južne Afrike in Burundija.

Triatlonec Jan Škrjanc je skupaj s kolegi iz Portugalske, Velike Britanije in Belgije osvojil peto mesto na štafetni tekmi triatlonc
Eno od regat je že sklenil "kajtar" Toni Vodišek in danes zasedel drugo mesto.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji