Usposabljanje SD1

Mladinske olimpijske igre se bližajo koncu

Mladinske olimpijske igre se bližajo koncu
Še dva ni in spustil se bo zastor nad izvedbo mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu. Slovenski športniki, ki so doslej osvojili devet kolajn, so v igri za nova odličja.
Na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu je v ponedeljek za najvišjo slovensko uvrstitev poskrbel košarkar Dan Osrečki, ki je v tekmovanju v zabijanju osvojil sedmo mesto. Zmagal je Argentinec Fausto Ruesca.

Kolesarja sta nastopila v krosu. Aljaž Omrzel je s 36. mestom obstal v kvalifikacijah, Anže Skok pa je najprej osvojil 20. mesto, nato pa bil v osmini finala s tretjim mestom v svoji skupini za eno mesto prekratek za četrtfinale. Po treh dneh v seštevku kolesarskih disciplin vodita Kazahstanca, Slovenca pa sta 15.

Tekmovanje sta sklenili obe atletinji. Leja Glojnarič je v višino preskočila 172 cm, bila 12., za kolajno pa zaostala 10 centimetrov. S 195 cm se je zlata veselila Ukrajinka Jaroslava Mahučik. Tjaša Zajc  je kroglo sunila 13,35 metra in bila 13. Kitajka Xinhui Li je orodje sunila kar 18,33 metra in bila zlata.

Nastope med mešanimi dvojicami je v četrtfinalu sklenila tudi namiznoteniška igralka Aleksandra Vovk.

Bolj napeto bo v slovenskem taboru danes, ko bodo košarkarji 3x3 igrali četrtfinale z Rusi, nastopil pa bo tudi kajakaš Lan Tominc.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji