Usposabljanje SD1

Kajakaš Lan Tominc nadaljuje slovensko tradicijo na mladinskih olimpijskih igrah

Kajakaš Lan Tominc nadaljuje slovensko tradicijo na mladinskih olimpijskih igrah
Najmlajši član naše reprezentance, kajakaš Lan Tominc je na mladinskih olimpijskih igrah v Argentini osvojil zlato kolajno v slalomu in poskrbel, da je tudi na tretji izvedbi tovrstnih tekmovanj na najvišji stopnički stal slovenski tekmovalec.
Pot do Zdravljice, 10. slovenske kolajne na igrah v desetih dneh, pa nikakor ni bila lahka.  Lan Tominc, vajen divjih voda, je moral uspešno izpeljati slalom na mirni vodi, tekma se je začela s skokom s startne rampe, na polovici pa so morali tekmovalci izvesti tudi obrat oziroma takoimenovano rolo. V predtekmovanju je mladi Celjan zasedel drugo mesto, v nadaljevanju pa je ostal nepremagan v medsebojnih dvobojih v četrtfinalu, polfinalu in v finalu proti Kitajcu Changhengu Guanu. "Pot do kolajne sem začel novembra lani, ko sem začel trenirati na polno in veliko sem vložil v to odličje. Danes ni šlo vse po maslu. Že zjutraj mi je bilo slabo, nato pa se je to do polfinala stopnjevalo in kar trikrat sem bruhal. Bil sem zelo nervozen," je tremo odkrito priznal Tominc in dodal, da se je najbolj bal kvalifikacij, saj ni vedel, kakšen čas mora doseči za boj za odličje. A najbolj pomembno je, da je kljub tremi zdržal.

Atlet Mitja Kordež je danes še enkrat nastopil v teku na 200 metrov. Z 21,88 je stopnjeval svoj dosežek iz predtekmovanja in bil 17., v skupnem seštevku pa je osvojil 18. mesto.

Že pred tem so bili uspešni košarkarji, ki so s 15:14 v četrtfinalu ugnali Ruse. V sredo jih čaka boj za kolajno, polfinalni tekmec pa bo Belgija.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji