Končan je tekmovalni del mladinskih olimpijskih iger

Končan je tekmovalni del mladinskih olimpijskih iger
Prav na zadnji dan so slovenski košarkarji Dan Osrečki, Jan Razdevšek, Adrian Hirschmann in Erik Groznik na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu osvojili bronasto kolajno. V tekmi za tretje mesto so z 21:13 nadigrali Ukrajino.
Slovenci so v novi olimpijski disciplini, ki bo premierno na sporedu v Tokiu 2020 pred tem izgubili dvoboj z Belgijci za veliki finale z 12:14, a se pravočasno pripravili za dvoboj z Ukrajino, ki je po podaljšku izgubila z Argentino. V malem finalu je bil izid izenačen le v prvem delu, po izidu 10:10 pa je slovenska četverica dosegla delni izid 9:0 in dobre tri sekunde pred koncem je bilo jasno, da se bo slovenski tabor v Argentini veselil še 11. kolajne po 11 dneh tekmovanj. Z 12 točkami, štirikrat je zadel tudi z razdalje, kjer koš šteje dvojno, je bil najučinkovitejši v slovenski vrsti Hirschmann. "Sem smo prišli z željo po kolajni. Najprej smo morali prestati skupinski del. V četrtfinalu smo imeli z Rusi močne tekmece in mislim, da bi to moral biti polfinale. Prav v polfinalu pa smo imeli nekaj nesreče z Belgijci, Ukrajince pa smo nato v tekmi za tretje mesto poteptali in prišli do brona," je turnir opisal Dan Osrečki. "Z Belgijci smo imeli težave pod košem, kjer smo dobili 14 točk in tam izgubili tekmo. Na tej tekmi smo bili premalo agresivni. Z Ukrajino smo šli nato na vse ali nič, bili malo nervozni, a ko smo se sprostili, smo šli do konca," je še pristavil Osrečki.
V velikem finalu je Argentina z 20:15 premagala Belgijo. V ženski konkurenci so se zlata veselile Američanke, srebrne so bile Francozinje in bronaste Avstralke.

Kolesarja Aljaž Omerzel in Anže Skok sta na ekipni kolesarski preizkušnji nastopila še na kriterijski vožnji, v kateri se je s sedmim mestom izkazal Omerzel, Skok je bil 31. Z novimi 25 točkami sta Slovenca v skupni razvrstitvi na koncu napredovala na 13. mesto. Zmagala sta Kazahstanca Gleb Brusenskij in Jevgenij Fedorov.

Mladinska olimpijska reprezentanca Slovenije nastope v Buenos Airesu tako zaključuje z izvrstno bero 11 kolajn (3 zlatimi, 2 srebrnima in 6 bronastimi). Mlado ekipo  čaka le še zaključna slovesnost in igre se bodo uradno zaključile
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji