OI Pariz 2024

Na svidenje Argentina, vidimo se leta 2022 v Senegalu

Na svidenje Argentina, vidimo se leta 2022 v Senegalu
Z zaključno slovesnostjo se je ponoči po srednjeevropskem času spustil zastor nad 3. mladinskimi olimpijskimi igrami v Buenos Airesu. Tako uspešnimi za mlade slovenske športnice in športnike.
"Vsekakor smo izjemno presenečeni nad uspehi mladih športnikov. Nikoli nismo dvomili v njih, a bera 11 kolajn je več, kot smo pričakovali," je o dosežkih povedal vodja odprave Borut Kolarič.Poudaril je, da v Olimpijskem komiteju Slovenije niso želeli napovedovati kolajn, saj je šlo pri večini športnikov za prvo res veliko tekmovanje. "A uspehi so lep pokazatelj za naprej." Ena od idej mladinskih olimpijskih iger je tudi pridobivanje izkušenj. "Tukaj se športniki kalijo za tekmovanja, ki jih čakajo. Pri mladih je prisotna tudi trema in včasih komu ne uspe doseči tistega, za kar je treniral, a nastop mu da veliko," je dodal vodja slovenske reprezentance.

Na igrah so najbolj bodle v oči nekatere discipline, ki so odstopale od klasičnih. Kajakaš na divjih vodah je denimo v slalomu nastopal na mirni vodi na posebnem poligonu, kolesarji so bili prisiljeni nastopati v cestni in gorski vožnji... "Tudi trenerji imajo določene pomisleke, večina pa na tekmovanje gleda kot na razvojni dogodek za mlade. Včasih je težava, ker ni vnaprej znano, kako bodo določili zmagovalca in nekaj je bilo tudi razgovorov o tem," težave priznava tudi Kolarič.

Slednjega bolj navdušuje izbor nekaterih disciplin nestandardnega programa klasičnih iger. "Prav je, da gre šport v korak z mladimi, da je atraktiven za njih in ohranja neko tradicijo klasičnega športa. Slovensko odpravo je navdušila tudi Argentina. Prireditelji so poskrbeli za lepa prizorišča in polne tribune. "Vsi smo jo začutili na najboljši možen način. Ljudje so čakali tudi po več ur v vrsti, da so si ogledali kakšno tekmo. Veliko je prišlo k nam tudi tukajšnjih Slovencev, nekateri so športnike celo poznali, čeprav jih niso še nikoli srečali, kar je lepo presenetilo tudi naše tekmovalce."

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji