OI Pariz 2024

23. zasedanje skupščine ANOC

23. zasedanje skupščine ANOC
V Tokiju so se na 23. redni skupščini Nacionalnih olimpijskih komitejev zbrali predstavniki velike olimpijske družine iz vsega sveta.
Poleg obravnave najbolj aktualnih vprašanj sodobnega olimpizma, bodo delegati na 23. zasedanju skupščine, med njimi sta tudi generalni sekretar Blaž Perko in strokovni sodelavec marketinga OKS Peter Dokl, veliko pozornosti namenili tudi pripravam japonskih organizatorjev na poletne olimpijske igre 2020.

Na dnevnem redu Zveze nacionalnih olimpijskih komitejev (ANOC) so bile tudi predsedniške volitve, ki pa so jih morali prestaviti, saj je edini kandidat, kuvajtski šejk Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, začasno odstopil zaradi preiskave proti njemu v Švici. Šejka in še štiri druge ljudi je sodišče v Ženevi namreč obtožilo ponarejanja videoposnetkov v zaroti proti dvema vladnima uradnikoma v Kuvajtu. Ahmad je večkrat zanikal vse obtožbe, prepričan je, da gre za politično motivirane obtožbe in verjame, da bo dokazal svojo nedolžnost. Začasni predsednik ANOC-a bo dosedanji podpredsednik Robin Mitchell s Fidžija.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji