OKS-ZŠZ gostil sestanek organizacijskega odbora projekta EMoSC

OKS-ZŠZ gostil sestanek organizacijskega odbora projekta EMoSC
10. in 11. januarja 2019 je bil v Grand hotelu Union v Ljubljani sestanek organizacijskega odbora projekta EMoCS (Evropska srečanja športa v podjetjih), ki ga vodi Evropska zveza za šport v podjetjih, financira pa Evropska komisija s programom Erasmus+.
OKS-ZŠZ nastopa v vlogi partnerja projekta, sicer pa je slovenska krovna športna organizacija tudi članica Svetovne zveze športa v podjetjih ter na tem področju precej aktivna. Udeležence sestanka je uvodoma pozdravil podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik.
 
Tokratni delovni sestanek, ki so se ga udeležili partnerji iz Francije, Luksemburga, Italije, Belgije, Španije in Finske, je bil vsebinsko posvečen predvsem oblikovanju certifikacijskega okvirja za pridobitev enotne evropske oznake gibalno in športno aktivnega podjetja z zdravimi zaposlenimi. OKS-ZŠZ je kot enega od primerov dobre prakse na nacionalni ravni predstavil projekt Zdravju prijazna organizacija, ki ga za Športno unijo Slovenije, vodi Polona Štajnar. Zanimive projekte s Severne Evrope pa je predstavil finski partner.
 
Cilj sestanka v Ljubljani je bil pregled evropskih primerov dobre prakse certificiranja na področju športa v podjetjih, saj je poleg ozavečanja o pomenu gibalne aktivnosti na delovnem mestu ter zagotavljanja konkretnih orodij in rešitev, ki bodo na voljo za implementacijo gibalnih aktivnosti na delovnem mestu ravno oblikovanje evropskega certifikata za športno aktivno delovno okolje.
 
Več o projektu najdete tukaj.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji