Usposabljanje SD1

1. seja Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije

1. seja Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije
Izvršni odbor Olimpijskega komite Slovenije je na svoji ustanovni seji obravnaval program dela za letošnje leto, izvolili so tudi strokovni svet za vrhunski šport in imenovali strokovni svet športa za vse.
Med drugim, so člani IO na svoji prvi seji za predsednika Slovenske olimpijske akademije izvolili Miroslava Cerarja, s tridesetimi medaljami najuspešnejšega športnika na velikih tekmovanjih doslej. Cerar, ki vodi SOA od njene ustanovitve, je bil izbran brez razprave kot tudi Perko za vodenje strokovnih služb slovenskega olimpijskega gibanja.

Program dela OKS za letošnje leto, v katerem se pričakuje 6,8 milijona evrov prihodkov in prav toliko odhodkov, bodo še obravnavali.

Izvršni odbor OKS ZŠZ  je potrdil tudi kvote za reprezentanco za Olimpijski festival evropske mladine v Sarajevu, ki bo med 10. in 15. februarjem. Ker izbirna tekme za to tekmovanje še potekajo, bo ekipa oblikovana najpozneje do 25. januarja. V Bosni in Hercegovini bo nastopilo po 16 športnikov in športnic iz alpskega smučanja (4 tekmovalci, 4 tekmovalke), biatlona (4, 4), curlinga (2, 2), hitrostnega drsanja na kratke proge (1), deskanja na snegu (1), teka na smučeh (4, 4) in umetnostnega drsanja (1, 1). Skupaj s trenerji in drugimi spremljevalci šteje reprezentanca trenutno 54 članov.

Strokovni svet športa za vse, ki so ga le potrdili in v katerem je med drugimi tudi nekdanji minister za šport Igor Lukšič (karate zveza), bo vodil podpredsednik OKS Janez Sodržnik. Izvedli pa so volitve za člane strokovnega sveta za tekmovalni šport, katerega predsednik je Tomaž Barada, tudi podpredsednik OKS. Izvoljeni so bili iz različnih panožnih športnih zvez: Vasilij Žbogar (jadralna), Andrej Jelenc (kajakaška), Darko Mušič (judo), Marko Por (teniška), Miha Verdnik (smučarska), Mirko Jurjavčič (košarkarska), Martin Koželj (nogometna), Uroš Mohorič (rokometna), Marko Zadražnik (odbojkarska), Vladimir Sitar (kickboxing) in Vesna Huber (plesna), iz regijskih pisarn OKS Peter Sitar (Maribor), Boštjan Fridrih (Ptuj) in Milan Knez (Grosuplje) ter na predlog komisije športnikov David Miklavčič in Polona Sladič kot predstavnica zveze športa invalidov.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji