Odbojkarji na mivki dobili prve tekmece v boju za Tokio

Odbojkarji na mivki dobili prve tekmece v boju za Tokio
Slovenski odbojkarji in odbojkarice na mivki so dobili nasprotnike v kvalifikacijah za olimpijske igre v Tokiu. Slovenci se bodo za olimpijsko vozovnico za začetek pomerili s Češko, Izraelom in Severno Irsko, dekleta se bodo pomerila z Bolgarkami in Latvijkami. Kvalifikacijski turnir bo 11. in 12. maja v Portorožu.
Slovenci bodo igrali v skupini E, v kateri so fantje postavljeni kot drugi nosilci, pred njimi na evropski lestvici so Čehi, tretji nosilci skupine so Izraelci, četrti Severni Irci. Tudi dekletom je žreb namenil skupino E, v kateri pa bodo nastopile le tri reprezentance, ob Slovenkah še prve nosilke Latvijke in Bolgarke, ki imajo v evropski razvrstitvi najmanj točk.

Kakšna bo sestava slovenske reprezentance, ki jo bosta v Portorožu zastopala dva moška in dva ženska para, se selektor Jasmin Čuturić še ni odločil, a bo že kmalu znano, kateri odbojkarji in odbojkarice na mivki bodo branili slovenske barve.

V drugi krog kvalifikacij, v katerem bo nastopilo 32 reprezentanc, se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz vsake kvalifikacijske skupine, neposredno pa je v 2. krog že uvrščenih po osem najboljših osem držav z evropske lestvice. Pri moških so to Poljska, Latvija, Rusija, Nizozemska, Norveška, Italija, Avstrija in Španija, pri ženskah Češka, Nemčija, Nizozemska, Švica, Rusija, Finska, Poljska in Španija.

Veliki finale najboljše šestnajsterice bo od 22. do 28. junija 2020 gostila Nizozemska. Na olimpijske igre se bosta na koncu uvrstili le najboljša ženska in moška dvojica.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji