Zastavonoša OFEM Sarajevo 2019

Zastavonoša OFEM Sarajevo 2019
Včeraj se je v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru v Ljubljani prvič zbrala reprezentanca Slovenije OFEM Sarajevo 2019.
32 mladih športnikov in športnic, med katerimi je zaradi tekmovanja manjkal le deskar na snegu, Bono Kralj Kos, se je pred odhodom na zimski Olimpijski festival evropske mladine prvič zbralo, spoznalo, družilo in fotografiralo. Naša reprezentanca, ki skupajs s spremstvom šteje 53 članov se bo na pot proti Sarajevu podala v soboto, saj jih v nedeljo zvečer čaka slavnostna otvoritev iger.
Le-ta velja za enega največjih dogodkov zato je biti zastavonoša posebna čast. Letos je ta doletela aktualnega svetovnega mladinskega podprvaka v biatlonu, Lovra Planka, ki bo 10. februarja reprezentanco Slovenije popeljal novim uspehom naproti.
"V veliko čast mi je, da so me izbrali kot zastavonošo. Zdi se mi res dobro, da bom predstavljal Slovenijo na otvoritvi. Treme nimam, le veliko veselja, sem kar ponosen, da so me izbrali za to delo," je na predstavitvi reprezentance dejal Planko, ki upa, da bo prenesel dobro formo s svetovnega prvenstva tudi na olimpijski festival.
"Tole se mi zdi super, nova izkušnja in se že veselim, da se olimpijski festival začne. Zelo dober občutek je, da sem del večje ekipe, da sem še malo s športniki iz drugih panog, s katerimi se ne družimo toliko," pa je Planko dejal o samem festivalu.


Našo reprezentanco, njihove uspehe in dogodivščine lahko spremljate na spletni strani ter vseh družabnih kanalih Olimpijskega komiteja Slovenije.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji