Usposabljanje SD1

Prvi tekmovalni dan na OFEM Sarajevo 2019

Prvi tekmovalni dan na OFEM Sarajevo 2019
Danes so se začela tekmovanja na zimskem Olimpijskem festivalu evropske mladine in podeljeni so bili trije kompleti odličij - v ženskem slalomu in dva v teku na smučeh na razdalji v klasičnem koraku. Slovenska uvrstitev dneva je pripadla smučarki Niki Muravec, ki je zasedla 16. mesto.
Prvotno bi morala dekleta danes na Jahorini tekmovati v veleslalomu, a so organizatorji v nedeljo zamenjali program, tako da so se dekleta najprej pomerila v slalomu. Zmagala je Avstrijka Magdalena Egger, najboljša Slovenka je bila Nika Murovec na 16. mestu, Jera Kompan je bila 20.
Prva končna odločitev 14. zimskega festivala pa je bila v teku, kjer se je med slovenskimi predstavniki najbolje odrezala Sara Jazbec, ki je na 20. mestu za zmagovalko, Švicarko Anjo Weber, zaostala dobri dve minuti in pol.

Hana Mazi Jamnik je bila v preizkušnji na 7,5 km 32., Neža Perko 52., Klara Mali pa 57. Pri fantih je na 10 km razdalji zmagal Francoz Florian Perez, Slovenci pa so bili na Igmanu v drugi polovici uvrščenih, Matej Mandelj 42., Jošt Mulej 47., Boštjan Korošec 48. in Anže Gros 53.
Kvalifikacije v deskanju prostega sloga (slope style) so zaradi močnega sneženja prestavili na torek.

Več o prvem dnevu si lahko pogledate v videoposnetku.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji