OI Pariz 2024

Tretji tekmovalni dan in druga kolajna za Slovenijo na OFEM Sarajevo 2019

Tretji tekmovalni dan in druga kolajna za Slovenijo na OFEM Sarajevo 2019
Tretji tekmovalni dan zimskega Olimpijskega festivala za mlade v Sarajevu, na katerem tekmujejo mladi med 15 in 18 let, je Sloveniji prinesel še drugo srebrno odličje, tokrat v alpskem smučanju. V torek je srebro osvojil Lovro Planko v biatlonu, danes pa si ga je v veleslalomu prismučala Rebeka Oblak.
Na Jahorini je bila Oblakova po prvi vožnji peta, potem pa je v drugo napadla in prismučala do srebrne medalje. Tako kot v slalomu je prepričljivo zmagala Avstrijka Magdalena Egger.
"V prvi vožnji je bilo težko, ker sem bila včeraj cel dan bolna, bruhala sem celo noč, bila sem brez energije. Za drugo vožnjo sem se poskušala zmotivirati, malo sem pojedla in šla na vse ali nič. Prepričana sem bila, da lahko pridem med tri, ker je veleslalom moja boljša disciplina. Že v slalomu sem smučala kar v redu, a sem potem odstopila. Vedela sem in bila sem zelo motivirana, da mi danes lahko uspe," je bila po koncu tekme nasmejana Oblakova.
Na startu so bile še tri Slovenke Jera Kompan (29. mesto), Anja Oplotnik (32.) in Nika Murovec (33.).

Še en dober nastop je uspel tudi biatloncem, Lovro Planko je bil v posamični preizkušnji na 12,5 km peti, Matic Repnik šesti. Planko, ki je imel najhitrejši čas teka, a je bil na strelišču petkrat nenatančen, je za zmagovalcem Nemcem Hansom Köllnerjem, ki je zgrešil le en strel, zaostal za dobri dve minuti in pol. Na startu sta bila še dva Slovenca, Jernej Goropečnik je bil na koncu 22., Jernej Globočnik pa 51.

Pri dekletih je v posamični preizkušnji na 10 km zmagala Francozinja Noemie Remonnay. Ajda Arh je bila 32., Živa Klemenčič 44., Zala Jenko 52. in Eva Goropečnik 66.

Več utrinkov si lahko ogledate v videoklipu.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji