Usposabljanje SD1

V Ljubljani se je začelo odštevanje do OI v Tokiu 2020

V Ljubljani se je začelo odštevanje do OI v Tokiu 2020
S sprejemom japonskega veleposlaništva v Sloveniji se je začelo odštevanje do poletnih olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiu prihodnje leto. Predstavniki obeh držav so poudarili možnost za sodelovanje, ki jih največji športni dogodek predstavlja na različnih področjih.
Olimpijske igre v Tokiu leta 2020 so priložnost za dodatno krepitev že tako dobrih in vse globljih odnosov med državama, je v uvodoma poudaril japonski veleposlanik v Sloveniji Masaharu Yoshida. Na športnem področju sta olimpijska komiteja obeh držav že lani podpisala sporazum o sodelovanju, ki krepi medsebojno izmenjavo znanj in dobrih praks. Na njegovi podlagi že poteka intenzivna izmenjava na področjih juda in smučarskih skokov.

Kot je poudaril generalni sekretar OKS Blaž Perko, bo sporazum pomagal slovenskim športnikom tudi pri aklimatizaciji na razmere v Tokiu za olimpijske igre. "Ko smo pred dobrim letom, med zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu, v slovenski hiši podpisali sporazum o sodelovanju med olimpijskima komitejema Slovenije in Japonske, je bil to za podpisnika velik dan, za mednarodno olimpijsko gibanje pa en kamenček več v mozaiku krepitve olimpijskih vrednot," je dejal Perko.

Olimpijske igre v Tokiu bodo priložnost za poglobitev odnosov tudi na drugih področjih, vključno z gospodarskim. Tudi s tem namenom bo delovala slovenska hiša v Tokiu, je izpostavil minister za šolstvo, znanost in šport Jernej Pikalo. Na  dogodku, na katerem so se spomnili tudi osvojene zlate kolajne Miroslava Cerarja na olimpijskih igrah v Tokiu 1964, so predstavili tudi prizorišča prihodnjih iger in publikacijo s pregledom slovenskega olimpijskega športa.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji