Usposabljanje SD1

Podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik na obisku v občini Ruše

Podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik na obisku v občini Ruše
Občina Ruše sodi z nekaj več, kot 7000 prebivalci med srednje velike slovenske občine z zelo pestrim in aktivnim športnim življenjem.
V občini je registriranih kar 38 športnih društev, ki  se povezujejo tudi v občinsko športno zvezo. Društva se ukvarjajo z zelo pestrim naborom športov od plavanja, avtošporta, kolesarstva nogometa, curlinaga, kolesarstva, kegljanja, strelstva, šaha, twirlinga, planinstva do splošne vadbe za zdravje.

Športna zveza Ruše je pripravila tudi strategijo razvoja športa v občini 2017-23, ki zagovarja uravnotežen razvoj tako rekreacijskega in kakovostnega športa, pa tudi programov vrhunskega športa, ki ostaja osrednja strateška naloga v partnerstvu med društvi, občino  in drugimi zainteresiranimi subjekti.

Vsako leto organizira športna zveza prireditev na kateri razglasijo tudi najuspešnejše športnike in športne kolektive v občini. Z organizacijo prireditev, kot je dan rekreativnega športa, ki ga letos organizirajo 18. maja še dodatno spodbujajo občane k telesni aktivnosti in športni dejavnosti in tako prispevajo k dvigu kakovosti življenja občanov in širše okolice.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji