Usposabljanje SD1

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag Janez Sodržnik se je udeležil izvršnega odbora TAFISA v Tokiu

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag Janez Sodržnik se je udeležil izvršnega  odbora TAFISA v Tokiu
Med 22. in 25. majem se je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik, udeležil izvršnega odbora TAFISA, največje svetovne organizacije športa za vse.
Izvršni odbor TAFISA, v katerega je bil mag. Sodržnik izvoljen na generalni skupščini organizacije, 16. novembra 2017 v Seulu je na tokratni seji obravnaval aktualne projekte, ki jih organizacija izvaja v svetovnem merilu za uveljavljanje športa za vse.
Ob samem delovnem srečanju pa so podpisali tudi pogodbo z Južno korejskim mestom Ulsan, ki bo gostilo 1. azijske igre športa za vse v letu 2021.TAFISA bo prvič v zgodovini združila moči z Svetovno zvezo olimpijskih mest. Na tiskovni konferenci, ki je potekala prejšnji teden v Tokiu na Japonskem, je bilo napovedano, da se bo kongres TAFISA, ki bo potekal od 13. do 17. novembra 2019, srečal z vrhom pametnih mest in športa, ki bo potekal v Tokiu od 12. do 14. novembra 2019, ko se bodo združili udeleženci obeh dogodkov. Pričakuje se več kot 700 udeležencev iz vseh področij gibanja Šport za vse, vključno z mesti, športnimi zvezami, nacionalnimi olimpijskimi komiteji, ministrstvi, mednarodnimi športnimi zvezami, medvladnimi organizacijami in drugimi. Teme obeh kongresov se bodo osredotočile na vprašanja, povezana s fizično neaktivnostjo v mestih, inovacijami in partnerstvi - ali kako lahko zgradimo skupnosti prihodnosti prek športa za vse.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji