Predsednik republike vročil listino o častnem pokroviteljstvu nad 27. svetovnim kongresom TAFISA

Predsednik republike vročil listino o častnem pokroviteljstvu nad 27. svetovnim kongresom TAFISA
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sprejel delegacijo Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez, Športne Unije Slovenije in organizacije TAFISA (The Association For International Sport fo All).
Sloveniji je bila namreč zaupana organizacija 27. svetovnega kongresa TAFISA, ki bo oktobra 2021 v Portorožu. Predsednik republike je prirediteljem svetovnega kongresa predal listino o častnem pokroviteljstvu in prevzel predsedovanje častnemu odboru.

TAFISA je vodila svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovljena leta 1991 v Franciji. Organizacija svetovnega kongresa je izjemna priložnost za spoznavanje novih trendov na področju športa za vse in smernic svetovnih organizacij na tem področju. Slovenija bo v letu 2021 za nekaj dni postala svetovna prestolnica množičnega športa, saj se bodo kongresa udeležili strokovnjaki iz akademskega sveta in predstavniki mednarodnih organizacij, ki jim gibalna aktivnost vsakega posameznika predstavlja pomemben imperativ s ciljem promocije zdravega načina življenja s športom za visoko kakovost življenja.

V luči priprav na svetovni kongres bosta že letos pripravljena tudi Evropski teden športa, septembra 2019, in Kongres športa za vse, novembra 2019.

 

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji