Usposabljanje SD1

Olimpijska vas v Riu vse bolj polna

Olimpijska vas v Riu vse bolj polna
Utrip v olimpijski vasi v predelu Ria z imenom Barra je iz dneva v dan vse bolj olimpijski. Živ žav športnikov z vsega sveta, med njimi so že prvi zvezdniki na čelu z Usainom Boltom in vse več je tudi slovenskih športnikov.
Včeraj zvečer sta se kajakašem in strelcem v Riu pridružila Teja Belak s trenerjem Andrejem Mavričem, danes zjutraj je dobre volje prek Frankfurta dopotoval Bojan Tokič, zvečer pa še kolesarska ekipa, ki pa v prvih dneh ne bo nastanjena v olimpijski vasi. Polona Batagelj, Matej Mohorič, Jan Polanc, Simon Špilak in Primož Roglič s trenerjema Gorazdom Penkom in Gorazdom Štangljem so namreč naravnost z letališča odpotovali v Metropolis na severu Ria de Janeira, kjer bodo v prihodnjih dneh tudi trenirali.

Zdravstveno stanje v slovenski reprezentanci je zadovoljivo. Večjih težav ni. Le Teja Belak in Bojan Tokič imata manjše težave s poškodbo. Medtem ko je prva v oskrbi fizioterapevtov, ki ji sanirajo pred kratkim zvin gležnja, je bil ob prihodu v Rio dodatne zdravstvene obravnave deležen namiznoteniški igralec Bojan Tokič. Zaradi bolečin v prsnem košu, ki bi lahko izvirale iz prsne hrbtenice je v Medicinskem centru v olimpijski vasi opravil magnetno resonanco. Preiskava na srečo ni pokazala pomembne patologije, tako, da je Bojan že začel s treningi; tudi on ob ustreznem tretmanu fizioterapevtske službe olimpijske reprezentance Slovenije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji