Usposabljanje SD1

Danes na Ofemu trije atletski finali, a brez medalje

Danes na Ofemu trije atletski finali, a brez medalje
Na olimpijskem festivalu evropske mladine v Bakuju so danes nastopili slovenski plavalci, rokoborec, tenisači, kolesarji, rokometaši, telovadca in atleti. Od slednjih so se trije predstavili v finalu, pri čemer se je najbolje odrezal Filip Dominković s 6. mestom v metu kopja. Zaenkrat so Slovenci na Ofemu še brez medalje.
Dominković je kopje zalučal 71,92 metra. Druga slovenska finalistka Zala Istenič je 100-metrsko razdaljo pretekla v 12,10 sekunde in osvojila 7. mesto. Enako uvrstitev je dosegel skakalec v daljino Rok Makuc z dolžino 7,05 metra.
Manca Starašinič je bila pred tem uspešna v dopoldanskih kvalifikacijah v skoku v daljino in se je uvrstila v četrtkov finale.

V finalu bo v sredo nastopila tudi plavalka Sara Mihalič na 200 m prsno. V polfinalu sta danes medtem obstala Vid Lovšin, ki je plaval 200 m delfin, in Črt Perme Modrijančič, ki je plaval 200 m mešano.
Plavalca Miha Vintar in Maks Jereb sta bila v kvalifikacijah na 100 m prosto prepočasna za polfinale. Na 1500 m prosto, kjer je potekal samo en krog tekmovanja, sta Jaka Pušnik in Matjaž Krek Bašelj osvojila skupno 12. oziroma 16. mesto.

Tenisača Maj Premzl in Petja Drame sta izgubila svoja današnja dvoboja v drugem krogu teniškega turnirja in tako končala z nastopi na Ofemu.

Rokoborec Nikola Šimunković je izgubil že prvi dvoboj in tako izpadel iz nadaljnjega tekmovanja. V kvalifikacijah mnogoboja sta medtem izpadla telovadca Tim Jambriško in Gregor Turk.

Kolesarji in kolesarke so se danes pomerili v vožnji na čas. Vita Pilih je bila 29., Nuša Moroz 47., Klara Čemažar pa 57. Med slovenskimi fanti je bil najboljši Jaka Špoljar z 28. mestom, Nino Polovič je osvojil 43. mesto, Fabijan Kralj pa 65.

Rokometaši so medtem igrali neodločeno z Islandijo, rezultat je bil 21:21. V svoji skupini so trenutno z dvema točkama na drugem mestu, ki vodi v polfinale. Vodijo Islandci s tremi točkami, na tretjem mestu so Francozi z dvema, na četrtem pa hrvaški rokometaši z eno točko.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji