Bakla 2024

Program usposabljanja na področju športne rekreacije

Program usposabljanja na področju športne rekreacije
Vas zanima delo v športu? Želite voditi programe športno-rekreativne vadbe? Prijavite se na program usposabljanja, ki ga razpisuje OKS-ZŠZ, in pridobite potrebna znanja in kompetence za kvalitetno vodenje vadbe na področju športne rekreacije.
Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez razpisuje javno veljavni program usposabljanja, ki je edini program usposabljanja na področju športne rekreacije v Sloveniji, ki zagotavlja pravico do dela v športu na področju športne rekreacije. Z diplomo “strokovni delavec – športna rekreacija 1” si zagotovite pogoj za vpis z razvid strokovnih delavcev v športu, predvsem pa pridobite ustrezna znanja za kvalitetno strokovno vodenje športne vadbe s ciljem ohranjanja zdravja in dobrega počutja.
 
Prijave sprejemamo preko spletne prijave do 16.9. oziroma do zapolnitve mest.
Cena programa je 780 EUR + DDV.

 
OKS-ZŠZ je skladno z Zakonom o športu nosilec programa usposabljanja na področju športne rekreacije. Program vam zagotavlja znanja in kompetence, ki jih potrebujete za učinkovito izvajanje in spremljanje procesa športno-rekreativne vadbe. Seznanili se boste z osnovnimi teoretičnimi vsebinami in jih v okviru programa tudi praktično preskusili.
 
V okviru programa usposabljanja spoznate pomembnimi vsebinami tako o gibanju in sestavi telesa, osnovah funkcionalne anatomije, biomehanike in fiziologije ter psihosocialnih osnovah športa, kakor tudi razvoju gibalnih vzorcev in telesnih sposobnosti. Spoznali se boste z različnimi oblikami in metodami dela pri športni vadbi, opraviti osnovno anamnezo ter jo upoštevati pri izvajanju vadbe.
 
Program usposabljanja obsega 90 ur.
Potekal bo predvidoma med 20.9. in 24.11. ob petkih, sobotah in nedeljah (vsak drugi vikend).

 
Poleg uspešno opravljenega izpita (teoretični in praktični del), morate pred uspešno zaključenim programom opraviti tudi 100 ur prakse, o kateri vodite dnevnik, ki ga podpiše mentor (dogovor za izvajanje prakse in dogovor z mentorjem sta popolnoma prepuščena posamezniku).
 
Kratko video predstavitev in nekaj izjav udeležencev pretekle izvedbe programov usposabljanja si lahko ogledate na povezavi.
 
Kdo se lahko prijavi?
Program je namenjen vsem, ki želite delati v športu kot osebni trener, voditi vodene vadbe, pilates, jogo in podobno. Kot vstopni pogoj se zahteva minimalna starost 18 let in končana srednja poklicna izobrazba ter opravljen 10-urni tečaj prve pomoči in najmanj eno leto (60 ur) vadbenih izkušenj na področju športne rekreacije kot vadeči (ob prijavi pošljete potrdilo športnega društva oziroma strokovnega delavca, pri kateremu ste vadili).
 
Cena programa usposabljanja je 780 EUR + DDV (pri vsaj 20. prijavljenih).
V primeru manjšega števila prijav, si organizator pridružite pravico do spremembe cene.

 
Pohitite, sprejmemo samo 25 udeležencev.
Prijavite se na spletni strani.
 
Več informacij na sportzavse@olympic.si ali 01-230 60 06.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji