Usposabljanje SD1

Vodstvo

Predsednik OKS-ZŠZ

Franjo Bobinac - Predsednik OKS-ZŠZ

Franjo Bobinac

Predsednik OKS-ZŠZ
Franjo Bobinac je gospodarstvenik, dolgoletni športni funkcionar in diplomat z bogatimi mednarodnimi izkušnjami na različnih poslovnih področjih. Po študiju mednarodnih ekonomskih odnosov na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani je študij nadaljeval na magisteriju poslovnih ved (MBA) na École Supérieure de Commerce v Parizu. Od leta 2018 je podpredsednik v multinacionalki Hisense International Co., Ltd.. Med letoma 2003 in 2019 je deloval kot predsednik uprave in glavni izvršni direktor skupine Gorenje Group. S strani Gospodarske zbornice Slovenije je prejel nagrado za izjemne gospodarske dosežke, dvakrat pa je bil imenovan tudi za najuglednejšega slovenskega managerja. Je tudi prejemnik priznanja Nacionalnega reda za zasluge s strani republike Francije, častni konzul Monaka v Sloveniji in član Izvršnega odbora evropske Trilateralne komisije. Na športnem področju je bil od leta 2008 do leta 2022 predsednik Rokometne zveze Slovenije. Pred prevzemom predsedniške funkcije, torej do leta 2022, je bil član Izvršnega odbora OKS-ZŠZ, še danes pa je tudi član izvršnega odbora Evropske rokometne zveze (EHF).
Epošta: franjo.bobinac@olympic.si

Predsedstvo

Enzo Smrekar - Podpredsednik za področje gospodarstva in financ

Enzo Smrekar

Podpredsednik za področje gospodarstva in financ
Enzo Smrekar je gospodarstvenik in športni funkcionar, ki ima več kot trideset let izkušenj na področju trženja in managementa. Danes je glavni direktor Atlantic Droge Kolinske in podpredsednik uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in mednarodno širitev v hrvaški Atlantic Grupi. Za svoje delo je prejel številna mednarodna in državna priznanja. Leta 2018 je bil imenovan za oglaševalsko osebnost leta, dve leti kasneje je prejel priznanje za najboljšega slovenskega menedžerja. Od leta 2010 je predsednik Smučarske zveze Slovenije, poleg tega pa od leta 2022 tudi zakladnik Mednarodne smučarske organizacije (FIS) s čimer se uvršča med enega najvidnejših slovenskih predstavnikov v mednarodnih organizacijah. Podpredsednik OKS-ZŠZ je že od leta 2018, poleg tega pa je tudi član nadzornega sveta Športne loterije in član upravnega odbora KK Cedevita Olimpija.
Epošta: enzo.smrekar@olympic.si
Katja Koren Miklavec - Podpredsednica odbora za športnike in olimpijske vrednote

Katja Koren Miklavec

Podpredsednica odbora za športnike in olimpijske vrednote
Katja Koren Miklavec je olimpijka in dobitnica bronaste olimpijske kolajne v slalomu na zimskih Olimpijskih igrah v Lillehammerju leta 1994. V svoji smučarski karieri je enkrat zmagala in petkrat stala na stopničkah na tekmah Svetovnega pokala. Spada v t.i. generacijo vražjih deklet slovenskega smučanja. Leta 2019 je bila sprejeta v Hram slovenskih športnih junakov. Je magistra managementa, sicer pa že leta uspešna poslovna ženka v okviru Pošte Slovenije. Izkušnje športnega managementa je pridobivala tudi v več športnih organizacijah kot predsednica Fundacije za šport in Zveze mariborskih športnih društev Branik ter članica Strokovnega sveta RS za šport, Kluba slovenskih olimpijcev in IO OKS – ZŠZ
Epošta: katja.koren@olympic.si
Metod Ropret - Podpredsednik za področje vrhunskega športa

Metod Ropret

Podpredsednik za področje vrhunskega športa
Metod Ropret je župan občine Brezovica, nekdanji državni svetnik in dolgoletni športni funkcionar. Od leta 2012 je predsednik Odbojkarske zveze Slovenije, v času njegovega mandata pa je slovenska odbojka dosegla uspehe brez primere. Med glavnimi so tri srebrne kolajne na moškem Evropskem prvenstvu leta 2015, 2019 in 2021 ter četrto mesto na Svetovnem prvenstvu leta 2022. Metod Ropret je član uprave Evropske odbojkarske zveze (CEV) in podpredsednik Mevze. Med letoma 2018 in 2022 pa je bil tudi član Izvršnega odbora OKS-ZŠZ.
Epošta: metod.ropret@olympic.si
Miran Kos - Podpredsednik za področje športa za vse

Miran Kos

Podpredsednik za področje športa za vse
Mag. Miran Kos je odvetnik, specializiran za gospodarsko pravo in ustanovitelj ter direktor Odvetniške pisarne Kos, Štumpfl in partnerji d.o.o. Je nekdanji predsednik in sedanji podpredsednik Plavalne zveze Slovenije ter trenutni predsednik Plavalnega kluba Fužinar Ravne. Za izjemen prispevek k uspehom ravenskega športa ter k promociji občine v evropskem in svetovnem merilu je prejel Klančnikovo plaketo. V mandatu 2014-2018 je bil član Izvršnega odbora OKS-ZŠZ ter predsednik Komisije za organiziranost in pravne zadeve, do 16. decembra 2022 pa je vodil pritožbeno komisijo Fundacije za šport.
Epošta: miran.kos@olympic.si

Častni predsednik

dr. Janez Kocjančič - Častni predsednik

dr. Janez Kocjančič

Častni predsednik
Dr. Janez Kocijančič (1941-2020) je bil prvi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in na tej funkciji je ostal kar 5 mandatov, vse do decembra 2014, kjer je bil na 34. volilni seji skupščine imenovan za častnega predsednika slovenske krovne športne organizacije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji