SI Oran 2022

Vodstvo

Vodstvo

Bogdan Gabrovec - Predsednik OKS-ZŠZ

Bogdan Gabrovec

Predsednik OKS-ZŠZ
Predsednik OKS, Bogdan Gabrovec, je postal drugi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez v njegovi zgodovini. Pred tem je 20 let uspešno vodil Judo zvezo Slovenije, ki je postala ena najbolj uspešnih nacionalnih panožnih športnih zvez. Bil je vodja olimpijske reprezentance Slovenije v Londonu, kjer je Urška Žolnir osvojila prvo žensko olimpijsko zlato kolajno. Gabrovec je bil osem let podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in predsednik odbora za vrhunski šport, dvanajst let pa član izvršnega odbora slovenske krovne športne organizacije. Pred tem je bil tudi predsednik športne zveze mestne občine Slovenj Gradec. Bil je član strokovnega sveta za šport vlade RS in član ter tudi predsednik Sveta Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS. Štiri leta je bil predsednik Združenja zvez borilnih športov Slovenije, v zadnjem obdobju pa je bil tudi član ekspertne skupine, ki je pripravljala novo Strategijo OKS-ZŠZ. Gabrovec je sicer mojster juda, bil je tudi član jugoslovanske reprezentance in selektor ženske jugoslovanske in kasneje slovenske judo reprezentance.
Tel: +386 1 230 60 00
Epošta: bogdan.gabrovec@olympic.si
mag. Janez Sodržnik - Podpredsednik

mag. Janez Sodržnik

Podpredsednik
Predsednik strokovnega sveta športa za vse mag. Janez Sodržnik je že vrsto let predan slovenskemu športu. Predseduje Športni zvezi Ljubljane, poleg tega je član strokovnega sveta Vlade RS za šport, je član upravnega odbora TAFISA (mednarodno združenje športa za vse) in od 16. decembra 2014 tudi prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.
Tel: +386 1 230 60 06
Epošta: janez.sodrznik@olympic.si
Tomaž Barada - Podpredsednik

Tomaž Barada

Podpredsednik
Tomaž Barada je v svoji dolgi športni karieri dosegel izjemne rezultate v taekwon do-ju, kjer je postal evropski in svetovni prvak, uspehe pa je ponovil tudi v kickboxingu. Še preden je bil imenovan na mesto podpredsednika krovne slovenske športne organizacije, je prejel tudi častno listino Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.
Tel: +386 1 230 60 45
Epošta: tomaz.barada@olympic.si
Enzo Smrekar - Podpredsednik OKS za poslovne zadeve

Enzo Smrekar

Podpredsednik OKS za poslovne zadeve
Enzo Smrekar je 16. decembra 2018 nastopil 4-letni mandat na mestu podpredsednika OKS ZŠZ za poslovne zadeve. Predsednik uprave podjetja Droga Kolinska, direktor Strateškega poslovnega področja v Atlantic Grupi in predsednik Smučarske zveze Slovenije ima energijo in znanje za dodano vrednost na poslovnem področju delovanja krovne športne organizacije v Sloveniji. Več kot 30 let izkušenj v menedžmentu, uspešno delo na zahtevnem vodilnem položaju na področju splošnega upravljanja, strateške prodaje in trženja oziroma poslovanja, ki zahteva poglobljeno znanje, organizacijske veščine in pragmatično kreativnost, so reference, ki zgovorno kažejo na to, da gre za strokovnjaka, ki ga slovenski šport še kako potrebuje. Ali kot sam pravi: »V svojem delu pri Olimpijskem komiteju Slovenije želim prispevati na več področjih. Odgovoren sem za poslovno-marketinški del. Začrtal sem tri stebre, od katerih ima vsak po deset nalog s konkretnimi cilji. Vse to v kontekstu tega, da bi bilo boljše za šport.«
Epošta: enzo.smrekar@olympic.si
dr. Janez Kocijančič - Častni predsednik

dr. Janez Kocijančič

Častni predsednik
dr. Janez Kocijančič (1941-2020) je bil prvi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije in na tej funkciji je ostal kar 5 mandatov, vse do decembra 2014, kjer je bil na 34. volilni seji skupščine imenovan za častnega predsednika slovenske krovne športne organizacije.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji