Bakla 2024

Olimpijski certifikat (OLY)

Pobuda, ki jo je sprožil Svetovni klub olimpijcev (World Olympians Assotiation - WOA) in jo podpira Komisija športnikov MOK, vsem olimpijcem omogoča uporabo certifikata OLY na katerikoli uradni dokumentaciji. Vsi olimpijci lahko prejmejo uradno potrdilo WOA v skladu s svojimi dosežki.
 
Olimpijski certifikat OLY ponuja olimpijcem:
  • profesionalno orodje, ki prikazuje izjemne spretnosti olimpijskega športnika, ki je tekmoval na najvišji ravni in katerega spretnosti se lahko odražajo tudi na drugih področjih,
  • simbol njihove zavezanosti, koncentracije in predanosti športu in uspehu,
  • povezavo do svetovne mreže olimpijcev,
  • podporo s strani WOA in MOK, da bi olimpijci še naprej podpirali vrednote in prakse, zapisane v Olimpijski listini in Kodeksu ravnanja WOA.
Predsednik WOA Joël Bouzou je ob tem dejal: »Z udeležbo na olimpijskih igrah so olimpijci dosegli nekaj edinstvenega in za to morajo biti priznani. So resnični voditelji in vzorniki družbe ter ambasadorji olimpijskega gibanja«.
 
Vsi olimpijci lahko prejmete svoj uokvirjen olimpijski certifikat (OLY), ki ga pridobite na povezavi: https://olympians.org/olympians/oly/ in nato kot .pdf dokument pošljete na elektronski naslov: olimpijci@olympic.si. Certifikat vam bomo natisnili, uokvirili in izročili na dogodkih, ki jih organiziramo. Pridobite lahko tudi svoj olympian.org e-naslov.
 
Spodaj ste vabljeni k ogledu že podeljenih certifikatov na različnih dogodkih OKS-ZŠZ.
 

Podeljeni certifikati OLY

Miroslav Cerar OLY Marijana Lubej OLY Domen Pociecha OLY Raša Sraka Vuković OLY Janez Puterle OLY Bojan Križaj OLY Andrej Miklavc OLY Jože Klemenčič OLY Ivo Čarman OLY Ivo Zupan OLY Tina Križan Fairnbarns OLY Peter Štefančič OLY Tone Hočevar OLY Brigita Langerholc Žager OLY Marko Racic OLY Franc Škerlj OLY Cveto Pavčič OLY Janez Pavčič OLY Bojan Ropret OLY Maja Tvrdy OLY Metka Jerman Šenica OLY

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji