Usposabljanje SD1

PODARI 1% DOHODNINE ZA SMUČARSKI KLUB TRIGLAV KRANJ

PODATKI O DAVČNEM ZAVEZANCU:

(vpišite 8 mestno številko)

ZAHTEVA ZA NAMENITEV 1% DOHODNINE:

Izberite vsaj enega ali največ 5 društev s skupnim seštevkom do 1% donacije od dohodnine.

PODPIS:

*Strinjam se, da OKS-ZŠZ navedene osebne podatke uporabi izključno v povezavi s posredovanjem zahteve za namenitev dela dohodnine na FURS.
S podpisom te zahteve pooblaščam OKS-ZŠZ, da v mojem imenu posreduje podatke iz te zahteve na pristojni finančni urad.
* Obvezna polja
ODDAJ ZAHTEVO

DOBRODOŠLI V AKCIJI PODARI DEL DOHODNINE ŠPORTU

Vsak davčni zavezanec rezident lahko nameni do 1,0 % dohodnine tudi za financiranje športnih društev, ki imajo status društva v javnem interesu. Takšna donacija za vas ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plačate državi.

Donirate v naslednjih korakih:
1. Izpolnite vsa polja: IME IN PRIIMEK MORATA BITI NAVEDENA ENAKO KOT NA OSEBNIH      DOKUMENTIH
2. Podpišite zahtevo

3. Potrdite strinjanje o obdelavi osebnih podatkov in pooblastilo za oddajo zahteve na pristojni          finančni urad
4. Kliknite »ODDAJ ZAHTEVO«

Če želite donacijo nameniti večim društvom, morate zahtevo oddati preko aplikacije eDavki ali po pošti z natisnjenim obrazcem.

OKS-ZŠZ se zavezuje, da bo pri uporabi osebnih podatkov v celoti upošteval veljavno zakonodajo, ki zagotavlja varstvo osebnih podatkov.

Več o donacijah dohodnine

Potem ko se obrazec odda, je na vsakem naslednjem Informativnem izračunu dohodnine na koncu obrazložitve navedeno, kateremu upravičencu se namenja % dohodnine, naveden je tudi znesek donacije.

Podari preko aplikacije eDavki

Zavezanec lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine odda tudi elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki, kjer sta na voljo 2 možnosti:
  • Registracija z digitalnim potrdilom na spletni strani FURS_vstop,
  • Prijava z uporabniškim računom in geslom: na spletni strani FURS_vstop se za prvo prijavo vnese davčna številka in epoštni naslov, na katerega se nato prejme geslo za dostop; zahtevan je še vnos številke z dokumenta IID (Informativni izračun dohodnine), ki ga zavezanec prejme vsako leto. Pri vsaki naslednji prijavi se vnese samo davčna številka in geslo.
Na vstopni strani je potrebno izbrati »Podatki o zavezancu« in nato »Namenitev dela dohodnine«, kjer se vpiše davčno številko društva in %, ki se namenja društvu ter klikne »Oddaj vlogo«.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji