projekt B-WISER

Opis programa

Od januarja 2017 se izvaja projekt z nazivom »Bodi zmagovalec v športu in zaposlitvi« oziroma B-WISER, ki ga vodi VRIJE Univerza iz Bruslja. Projektni partnerji s strani Slovenije so Olimpijski komite Slovenije, Fakulteta za šport in Adecco Slovenija.
 
Projekt se navezuje na zagotavljanje ustrezne podpore vrhunskim športnikom na področju zaposlovanja. V osnovi je namenjen vrhunskim športnikom, nekdanjim vrhunskim športnikom in različnim deležnikom na področju dvojne kariere z namenom:
1.) podpore dvojne kariere (podpora vrhunskemu športu in izobrazbi) ter
2.) uspešnemu prehodu vrhunskih športnikov na trg dela

Namen projekta je prepoznavanje in razumevanje kompetenc vrhunskih športnikov, za namen doseganja navedenih ciljev in da bo prehod iz športne v zaposlitveno kariero čim bolj uspešen. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije, program Erasmus + sport v obdobju 2017 - 2018. Izobraževalne institucije, športne organizacije in Adecco iz različnih držav, so razvili različne programe in aktivnosti, ki so vrhunskim športnikom na področju dvojne kariere in zaposlovanja lahko v pomoč in s katerimi generalno prispevajo k zaposljivosti športnikov in pridobitvi njihove redne zaposlitve. 
 
V okviru B-Wiser projekta je bilo razvito tudi spletno orodje DualCareerTools.com, ki je dosegljivo na tej povezavi.

 

            


Več informacij

 
B-WISER spletna stran: www.bwiser.eu

B-WISER  Twitter: @BWiser_DC
 
B-WISER Kontaktna oseba na OKS – ZŠZ (Aleš Šolar) : Ales.Solar@olympic.si
 
B-WISER EU koordinator: Info@bwiser.eu

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji