Education through sport - Shaping role models for the futureOlimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez vodi projekt z uradnim nazivom Education through sport – Shaping Role models for the future (SRM). Projekt izvajamo v sodelovanju s partnerji iz Slovenije (Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport) in partnerji iz drugih držav (Nacionalni olimpijski komite Portugalske in Hrvaška olimpijska akademija).
 
Namen projekta je ozaveščanje o pomenu športnega obnašanja, športnega ravnanja in preprečevanje nepravilnosti v športu. Ker smo v zadnjih letih seznanjeni s številnimi težavami in nepravilnostmi, ki izhajajo iz zlorab športnikov in športnih rezultatov, je OKS vzpostavil skupaj s partnerji program finančnega opismenjevanja. Finančno opismenjevanje poteka za mlade športnike, kot tudi za vrhunske športnike, člane slovenskih reprezentanc. Z izvedbo programa želimo ozaveščati mlade športnike o pomenu spoštovanja vrednot v športu, kot tudi o obveznostih športnikov, ki jih imajo na področju financ. Preko programa in izobraževalnega gradiva se športniki seznanijo z osnovami ravnanja s financami in njihovimi obveznostmi pri plačevanju dajatev.
 
V sklopu projekta SRM je razvita tudi internetna aplikacija za spoznavanje osebnih financ in za samoocenjevanje finančnega stanja športnikov. Za dostop do aplikacije uporabite povezave.

Aplikacija finančnega opismenjevanja:
»Izobraževalni program, ki je pred vami je za vse vas velika prednost, saj mi te priložnosti nismo imeli, da bi se lahko finančno izobraževali. Izkoristite vsa znanja ki so vam na voljo, da ne boste delali takšnih napak, kot smo jih mi.« 

PRIMOŽ KOZMUS
olimpijski in svetovni prvakKnjiga Miselnost zmagovalcev:Delavnice finančnega opismenjevanja športnikov

Intervjuji s slovenskimi vrhunskimi športniki o osebnih financah

Pomen finančnega izobraževanja: https://www.youtube.com/watch?v=HgVs5_e1RTQ
 
Kaj naj naredim ko me nekdo prosi za denar?: https://www.youtube.com/watch?v=OBoTrIXDuSk 
 
Kako prepoznati prevaranta in slabo naložbo?: https://www.youtube.com/watch?v=cpmFk1JTzw4
 
Komu lahko zaupam in s kom se lahko pogovarjam o denarju? https://www.youtube.com/watch?v=sYtMOb-sx0c Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji