Novice #športajmoinberimo 2021Novo mesto, september 2021

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto je bila tokratni gostiteljica zadnjega letošnjega dogodka v okviru medresorskega povezovanja projekta #športajmoinberimo 2021.
Na dogodku so sodelovali mladi športniki iz športnih oddelkov Gimnazij Novo mesto in trije vrhunski športniki: Uroš Zorman, Primož Kobe ter Andrej Miklavc.

          


Maribor, september 2021

Mariborski dogodek se je odvijal v torek 28.9.2021 v Lutkovnem gledališču Maribor.
Na dogodku so sodelovali mladi športniki iz športnih oddelkov Gimnazij Maribor in trije vrhunski športniki: Luka Žvižej, Petra Majdič ter Simon Hočevar.

          


Murska Sobota, september 2021


V torek, 14.9.2021 je bil v Murski Soboti izveden že tretji dogodek v enem tednu v sklopu medresorskega programa Športajmo in berimo.
Na dogodku so sodelovali mladi športniki iz športnih oddelkov Gimnazije Murska Sobota ter trije vrhunski športniki: Žiga Kous, Sašo Popovič in Anja Valant Velepec.          


Kranj, september 2021

V petek, 17.9.2021 je bil v Kranju izveden drugi dogodek v sklopu medresorskega programa Športajmo in berimo.

Na dogodku so sodelovali mladi športniki iz športnih oddelkov Gimnazije Kranj ter trije vrhunski športniki: Peter Prevc, Marcel Rodman in Mia Krampl.

          

Koper, september 2021


V petek, 10.9.2021 smo v Kopru izvedli prvi dogodek v sklopu medresorskega programa Športajmo in berimo.
Na dogodku so sodelovali mladi športniki iz Gimnazije Koper ter trije vrhunski športniki: Tina Mrak, Anja Klinar in Darko Đurić.
 
Druženje je bilo namenjeno izmenjavi izkušenj vrhunskih športnikov o pripravah na tekmovanja, pomenu izobraževanja in njihovih izkušnjah z branjem.
S programom namreč sledimo nacionalni iniciativi za večanje bralne pismenosti med mladimi. Za mlade športnike je branje lahko zelo koristno in tudi zanimivo, še posebej ob izboru ustrezne literature.          

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji