Splošni pogoji za nakup v e-trgovini

Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Ti splošni pogoji urejajo pogodbeno razmerje med kupcem na spletni strani www.olympic.si (v nadaljevanju Spletna stran) in podjetjem Olimpijski komite Slovenije, Šmartinska 140, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Prodajalec) ter pogoje uporabe Spletne strani. Spletna stran je spletna prodajalna v lasti prodajalca.

Svetujemo vam, da pred uporabo strani spletne trgovine pazljivo preberete te Pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne trgovine. Prodajalec si pridržuje pravico, da vsebino teh pogojev kadarkoli spremeni. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da si redno ogledujete Pogoje poslovanja.
 
Za uspešen nakup registracija na Spletni strani ni obvezna.


Opis tehničnih postopkov za sklenitev pogodbe in za prepoznavanje napak pred oddajo naročila

Pogodba se sklene tako, da kupec na Spletni strani pri artiklu, ki ga želi kupiti, klikne na gumb »V KOŠARICO«, nato pa še na gumb »NA BLAGAJNO«. V naslednjem koraku ima možnost, da z nakupom nadaljuje (v košarico doda dodatne artikle), da spremeni količino artiklov v košarici ali da določen artikel iz košarice odstrani, pri tem pa ima tudi možnost, da preveri morebitne napake pri artiklih, ki so v košarici (npr. napačen artikel, napačna količina). Ko ima v košarici želene artikle v želeni količini, kupec klikne na gumb »NA BLAGAJNO«. V naslednjem koraku kupec vpiše svoje podatke ter izbere način plačila in dostave. Ponovno ima možnost preveriti vsebino svoje košarice (povzetek nakupa) in se v primeru ugotovljene napake vrniti na predhodni korak. Po potrditvi, da so vneseni podatki točni in da kupec sprejema te splošne pogoje poslovanja, kupec klikne na gumb »ODDAJTE NAROČILO«, s čimer potrdi naročilo oziroma nakup.


Sklenitev pogodbe in varnost nakupa

Z oddajo naročila na Spletni strani ter s prejemom potrditve naročila s strani prodajalca na kupčev e-poštni naslov med kupcem in prodajalcem še ni sklenjena prodajna pogodba. Prodajna pogodba je sklenjena, ko kupec od prodajalca prejme e-poštno sporočilo, kjer je naveden status "Obdelava naročila". V izjemnih in utemeljenih primerih (npr. v primeru očitnih napak glede cene ali opisa blaga ipd.) ima prodajalec pravico, da v treh dneh od sklenitve prodajne pogodbe od nje odstopi, in sicer z e-poštnim sporočilom, ki ga pošlje prodajalcu. V primeru odstopa od pogodbe je dolžan prodajalec kupcu vrniti morebitna že prejeta plačila ter mu povrniti morebitne stroške, ki jih je kupec imel s sklenitvijo in izpolnjevanjem pogodbe.

Prodajno pogodbo lahko sklenejo samo kupci, ki imajo stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Ta prodajna pogodba oziroma naročilo za nakup je shranjeno pri Prodajalcu in ga lahko kupec po pisnem zahtevku dobi na vpogled vsak delovni dan med 8.00 in 16.00 uro na sedežu prodajalca, kadarkoli v roku 5 let od danega naročila. Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na Spletni strani, skrbno varujemo. Zagotavljamo, da bomo zbrane podatke uporabljali izključno za izvedbo nakupov in izboljšanje delovanja Spletne strani. Prodajalec ima pred dostavo blaga pravico kontaktirati kupca preko telefona ali e-pošte z namenom preverjanja posredovanih kontaktnih podatkov. V primeru, da na podlagi posredovanih podatkov ne more stopiti v stik s kupcem, lahko Prodajalec smatra podano naročilo za nakup kot nično in zanj na podlagi takega naročila ne nastanejo nobene obveznosti, za kupca pa nobene pravice.

Za informacije v zvezi z Vašim naročilom in njegovo dostavo nas lahko pokličete na našo telefonsko številko: +386 31 738 143 ali pošljete e-pošto na naslov trgovina@olympic.si.
 
Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. Ko je enkrat pogodba o nakupu sklenjena, je le ta shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsak delovni dan med 8. in 16. uro.


Možnost plačil v spletni trgovini

Plačilo po predračunu

Pri plačilu po predračunu boste v najkrajšem času na vaš elektronski naslov prejeli obrazec z vsemi potrebnimi podatki za plačilo preko spletne banke, ki je med vsemi načini plačil zagotovo najvarnejša in najhitrejša in je zato tudi najbolj zaželena. Po opravljenem plačilu lahko na trgovina@olympic.si pošljete potrdilo o plačilu. Tako omogočite hitrejšo obravnavo vašega naročila.

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju vam pošiljko na dom dostavi Pošta Slovenije oziroma jo prevzamete v eni izmed njenih poslovalnic. Plačilo se opravi ob prevzemu paketa. Naročilo plačate dostavljavcu z gotovino, ko vam le-ta dostavi naročeno blago. Celotna kupnina + stroški dostave so navedeni v naročilu, in držijo, če ni bilo kasneje kako drugače dogovorjeno.

Pošta Slovenije na tovrstne pošiljke doda še svojo provizijo za odkupnino, ki se obračuna v višini 1,50 eur.

V primeru plačila "Po predračunu" teh stroškov provizije ni.

Plačilo s kartico

Naša spletna trgovina omogoča plačilo blaga s plačilnimi ali kreditnimi karticami (BA, Maestro, MasterCard ali VISA). V primeru plačila blaga s kartico vas program preusmeri na avtorizacijsko stran podjetja Bankart, kjer vpišete zahtevane podatke in dokončate plačilo.


Dostava

Naročeno blago boste prejeli po pošti na naslov, naveden v obrazcu za naročilo, predvidoma v roku treh (3) delovnih dni od dneva sklenitve pogodbe (pod pogojem, da je blago na zalogi). Blago vam bo dostavila Pošta Slovenije, dostava se vrši v dopoldanskih in popoldanskih urah na vaš domači ali službeni naslov, naveden v obrazcu za naročilo. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije (za drugačen dogovor nas prosimo povprašajte). V nobenem primeru Prodajalec ni odgovoren za prekoračen rok dostave, saj le-ta ni odvisen od njega. 

V primeru, da blaga ni na zalogi, vas bomo o tem nemudoma obvestili in vam predstavili ostalo ponudbo ali vam sporočili dobavni rok za naročene artikle.


Dostava večjih in težjih izdelkov

Za naročene izdelke večjih in težjih dimenzij Vam Spletna stran ne omogoča izbire dostave preko Pošte Slovenije. Možen je le osebni prevzem ali dodatni dogovor za dostavo.


Dostavni stroški

So navedeni ob zaključku naročila na Spletni strani in znašajo 4,50 €, kar vključuje davek na dodano vrednost (DDV). Za naročila nad 100 € je dostava BREZPLAČNA. Znesek nakupa je bil objavljen na Spletni strani ob naročilu blaga in v elektronski pošti, ki ste jo prejeli po oddaji naročila. Vse stroške pošiljanja v vrednosti enkratnega skupnega nakupa višjega od 100,00 € prevzame Prodajalec. Izjema so le težji predmeti nad 15 kg in paketi večjih dimenzij, kjer se poštnina obračuna po veljavnem ceniku pošte Slovenije (za notranji ali mednarodni promet, lahko je odvisno in različno tudi od izvora blaga).

Pošta Slovenije za storitev pošiljanja z odkupnino zaračuna dodatnih 1,50 €, ki se prišteje znesku odkupnine. V primeru plačila "Po predračunu" teh stroškov ni. Pri prevzemu ne boste plačali nobenih ostalih (prikritih) stroškov.


Čas dostave

Prodajalec v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. Pošiljka praviloma prispe že en (1) dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave, za katerega je zavezana Pošta Slovenije, je 3 delovne dni. Če vas ob obisku poštarja ni doma, vas bo pošiljka čakala na pošti 15 dni, po tem času pa bo vrnjena prodajalcu. Vračilo pošiljke bo prodajalec štel za odstop od pogodbe glede tistega blaga, ki ga je vsebovala pošiljka, pri čemer je prodajalec kupcu upravičen zaračunati (odšteti od vračila kupnine) stroške pošiljanja blaga k prodajalcu.


Pakiranje

Naročene izdelke največkrat zapakiramo v kartonasto škatlo, ob večjem naročilu lahko oblikujemo tudi več paketov, zato je mogoče, da kupec vseh naročenih artiklov ne prejme ob istem času. Posamezen izdelek ali komplet skrbno zapakiramo, da se med transportom ne poškoduje.


Cene

Upravljalec trgovine je davčni zavezanec in vse cene, navedene na spletni strani, že vsebujejo DDV po trenutno veljavni stopnji. Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

Ponudba in cene veljajo do odprodaje zalog, oziroma do kupčevega pisnega preklica naročila. Blago je brez garancije, razen če je na Spletni strani in embalaži navedeno drugače. Slike na Spletni strani so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja blaga ali njegovih lastnosti.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo in zamenjava blaga

V primeru, da s kupljenim blagom iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni, nam v roku 15 dni od prejema blaga sporočite, da odstopate od pogodbe na naslov trgovina@olympic.si ali nam pošljite izpolnjen obrazec, ki ga najdete tukaj (klik), pri čemer vam ni potrebno navajati razloga za odstop. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Šteje se, da je blago vrnjeno pravočasno, če je prodajalcu poslano pred iztekom 14-dnevnega roka. Vrnjeno blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga!

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri nakupu blaga, ki je izdelano po njegovih natančnih navodilih in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

Paket lahko vrnete osebno ali pa pošljete na naslov:
Olimpijski komite Slovenije, Šmartinska 140, 1000 Ljubljana.

Pri vračilu artiklov, kjer so bila koriščena sredstva z popustom ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo (vrne se le dejansko plačan znesek).

Vračilo vplačil bo izvedeno najkasneje v roku 14 dni od vračila blaga ali od prejema nedvoumnega dokazila o tem, da je bilo blago poslano prodajalcu. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.


Odgovornost za stvarne napake, reklamacije

Prodajalec odgovarja za stvarne napake na kupljenih artiklih. Za stvarno napako gre, kadar:
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na artiklu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti, odkar je bil artikel izročen kupcu.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči osebno, preko e-maila trgovina@olympic.si, o čemer mu prodajalec mora poslati potrdilo, ali ga pošlje na naslov upravljalca trgovine, ki je naveden na računu.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, lahko od njega zahteva, da:
  • odpravi napako na artiklu ali
  • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • artikel z napako zamenja z novim brezhibnim artiklom ali
  • vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

Če obstoj napake na artiklu ni sporen, bo prodajalec najpozneje v roku osmih dni ugodil kupčevi zahtevi za odpravo napake, vračilo dela ali celotnega plačanega zneska ali zamenjavo kupljenega artikla.

Če je obstoj napake na artiklu sporen, bo prodajalec pisno odgovoril kupcu na njegovo zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu.

Pravice kupca iz naslova stvarnih napak ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. 

Po želji vam blago zamenjamo za drugo. 

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino na Spletni strani uporabljajo na lastno odgovornost.


Pravno obvestilo

Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Olimpijski komite Slovenije se zavezuje, da podatke ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drugi način, ne bodo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi česar so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Ob obisku Spletne strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, iz katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

Spletne strani uporabljajo "piškotke". To so majhne datoteke, ki se ob obisku na strani shranijo na vaš disk. Piškotki vam lahko olajšajo nadaljnje obiske strani. Z nastavitvami v vašem brskalniku se lahko odločite ali boste "piškotke" sprejeli ali zavrnili. Če "piškotkov " ne sprejmete, nekatere spletne strani morda ne bodo prikazane pravilno ali pa vam ne bo omogočen dostop do vseh informacij ali funkcionalnosti spletnih strani.

Izključitev odgovornosti

Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu prodajalec ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani ter za njeno delovanje in dostopnost. Vse informacije na Spletni strani se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako prodajalec ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti Spletne strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja Spletne strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, prodajalec ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

Avtorske pravice

© Copyright 2004 – 2015, Olimpijski komite Slovenije. Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebine Spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, shranjevati v elektronski obliki (razen začasno, za potrebe ogleda in uporabe Spletne strani), spremeniti ali na kakršenkoli drug način reproducirati razen v primeru pisnega soglasja prodajalca, ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

Želimo vam ugoden nakup! 

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športih zvez
Šmartinska 140
1000 Ljubljana


Tel: 01 230 60 00
Mobitel: +386 31 738 143
E-pošta: trgovina@olympic.si

TRR: 03100-1012238071
IBAN: SI56 031001012238071
ID za DDV: SI66169607
Davčni zavezanec: DA 
Matična številka: 5902380000

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji