Sredozemske igre Tarragona 2018

Kliknite tukaj in spremljajte 260 člansko reprezentanco #TeamSlovenia za Sredozemske igre v Tarragoni (Španija). Na voljo so nastopi, rezultati, slike, videi, novice in še mnogo drugih zanimivosti.

Izbor najboljših olimpijskih plakatov Pjongčang 2018

Izbor najboljših olimpijskih plakatov Pjongčang 2018
Olimpijski komite Slovenije je v sodelovanju z velikim sponzorjem Europlakatom, ponovno izvedel natečaj Olimpijski plakat ter izbral najboljšega v kategoriji vrtec, osnovna ter srednja šola.
Komisija je prejela in pregledala kar 774 izdelkov ter izbrala 15 najboljših, ki jih bo, skupaj z olimpijsko baklo, predstavila na dogodkih Slovenske bakle, ki se pričnejo prihodnji teden.

Zmagovalci letošnjega natečaja Olimpijski plakat so:
  • v kategoriji vrtci je zmagovalni plakat: plakat Vrtca Velenje, skupina otrok 5-6 let, mentorica Slađana Moravec;
  • v kategoriji osnovne šole je zmagovalni plakat: plakat Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid, avtorica Ivana Lišter 7.a, mentor Peter Janušič in
  • v kategoriji srednje šole je zmagovalni plakat: plakat Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, avtorica Tajda Stiplovšek Jug 4.a, mentor Aleksander Brezlan.
Olimpijski komite Slovenije bo za zamgovalce, skupaj z Europlakatom, v letošnjem letu organiziral ekskurzije za cel razred oz. skupino, iz katere prihajajo zmagovalci. Podjetje Europlakat pa bo vseh 15 izbranih plakatov objavil na javnih mestih širom po Sloveniji v obliki »jumboplakata«.

 

 

 

 

 

 

  

Glavni sponzorji

Veliki sponzorji

Sponzorji