Usposabljanje SD1

Bogdan Gabrovec sprejel udeležence EP v inkluzivnem judu

Bogdan Gabrovec sprejel udeležence EP v inkluzivnem judu
19. in 20. oktobra 2019 je bilo v nemškem Kolnu 2. EP v inkluzivnem judu za ID. Naše zastopstvo se je tako kakovostnega tekmovanja udeležilo prvič, štirje tekmovalci in tekmovalka pa so domov prinesli kar štiri odličja.
Inkluzivni judo je disciplina juda za športnike z različnimi sposobnostmi, ki zaradi določenih stanj, bolezni ali poškodb potrebujejo prilagoditve. Oznaka ID se nanaša na angleško besedno zvezo »Intellectual Disability«, ki v prevodu pomeni intelektualno oviranost. Na evropskem prostoru se disciplina razvija že več deset let in Judo zveza Slovenije razvoju sledi ter ga podpira.
 
Nik Jerkovič je začel trenirati judo pri osmih letih v Judo klubu Jesenice pri trenerju Branetu Dvoržaku; trenira ga že 16 let. Seveda mu največ pomeni bronasta medalja iz EP v Kolnu, saj so tam prvič nastopili kot reprezentanca pod okriljem Paraolimpijskega komiteja in Judo zveze Slovenije. Leta 2017 je postal državni prvak v svoji kategoriji, ima medalje z vseh turnirjev Specialne Olimpijade,
Velik vzor so mu naši judoisti, predvsem Tina Trstenjak, ki jo je spoznal tudi osebno, letos na festivalu juda v Poreču in se z njo tudi boril na tatamiju.
 
Žiga Vangoš trenira v Judo klubu Z'dežele Sankaku v Celju in je letos osvojil dve srebrni medalji. Kot predstavnik slovenskih judoistov je bil izbran za sodelovanje na Svetovnih igrah Specialne olimpijade in osvojil srebrno medaljo. Na EP v judu za ID v Kolnu je ponovil uspeh in ponosno stopil na zmagovalne stopničke vice prvaka. Zaveda se, da še ni pokazal vseh svojih sposobnosti in si želi postati najboljši!
Sašo Kovač vadi inkluzivni judo 3 leta. Trenira pri Judo klubu Murska Sobota. V tem času je dosegel nekaj lepih tekmovalnih rezultatov. Letos je postal Evropski prvak v kategoriji +100 kg, zmagal je v Raveni v Italiji in je Državni prvak 2017 ter je nosilec srebrne medalje 2018.
 
Aljaž Colarič je star 22 let in trenira judo 5 let v Judo klubu Sokol Ljubljana. V tem času je osvojil na tekmovanjih v Sloveniji in v tujini 13 medalj od tega 6 zlatih, 5 bronastih in 2 srebrni. Aljaž verjame, da se da veliko narediti, če si nekaj želiš in se za to tudi trudiš. Aljaž je na EP v Koelnu postal evropski prvak.
 
Napačno je razmišljanje, da v športu vedno štejejo le odličja. Tina Skerlep, udeleženka EP, trenira judo z dušo in srcem že šesto let v Judo klubu Sokol Ljubljana. V svoji karieri ima kar nekaj zlatih medalj.  Najbolj ponosna pa je na zlato medaljo osvojeno  na svetovnih igrah Specialne olimpiade v Abu Dhabiju marca letos  in pa na 5. mesto osvojeno na  Evropskem Prvenstvu v Kolnu oktobra 2019. Njena motivacija so sotekmovalci, trenerji in družina, ki ji stoji ob strani.  
 
Udeležencem 2. EP v inkluzivnem judu  je predsednik OKS ZŠZ podelil simbolična darila in se z njimi zadržal v sproščenem pogovoru.

VIDEO
 
FOTOGALERIJA

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji