Bakla 2024

Aktivni dan starejših

Aktivni dan starejših

Aktivni dan starejših

Šport ni le gibalna aktivnost, ima tudi izredno močno socialno komponento, ki je morda še toliko bolj pomembna v tretjem življenjskem obdobju. Aktivno staranje nam dviga kakovost življenja. Pri Olimpijskem komiteju Slovenije-Združenju športnih zvez namenjamo posebno mesto tudi populaciji starejših oseb. Na različne načine jim poizkušamo pomagati in jih motivirati, da bi bili v tem času kolikor je le mogoče aktivni in agilni. Eden od osnovnih motivacijskih prijemov, ki ga uporabljamo skupaj s športnimi strokovnjaki, kineziologi in zdravniki je brezplačna meritev telesne pripravljenosti posameznika kateremu na podlagi rezultatov svetujemo glede njegove telesne vadbe v prihodnje in drugih preventivnih dejanjih za čimbolj kakovostno preživljanje prostega časa.
 
Eden od omenjenih dogodkov je tudi Aktivni dan starejših, ko starejši populaciji ponudimo brezplačno možnost gibanja in aktivno skupno druženje. Ob tej priložnosti združimo moči s strokovnjaki s področja športa in zdravstva z namenom promocije zdravega načina življenja ter vpogleda v telesno zmogljivost starejših udeležencev dogodka. Po vzoru športno-vzgojnega kartona pri vsakem prijavljenem merjencu izmerimo nekaj parametrov na podlagi katerih rezultatov sledi zaključni pogovor s kineziologom ali drugim športnim strokovnjakom z namenom ustreznega svetovanja glede prihodnjih korakov. Namen predstavljenega dogajanja je preko jutranje vadbe pod okriljem Društva Šola zdravja, predavanj in praktičnih delavnic posameznikom podati osnovne informacije, kako to kakovost čim bolje doseči.
V preteklosti smo že gostovali v krajih kot so Ljubljana, Piran, Maribor in Moravske Toplice, v prihodnje pa bomo projekt in dogodke izvedli v več krajih hkrati.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji