Bakla 2024

Novice - slovenski šport v zamejstvu

Novice - slovenski šport v zamejstvu

Image

Povezovanje mladih s športom preko meja

V četrtek, 20. in petek, 21. junija, je v Podčetrtku in Kozjem potekalo že 46. tradicionalno srečanje slovenskih športnikov iz obmejnih dežel.

Image

Z jezikovnim poligonom preko športa do lepše slovenščine

Šport je pri Slovencih, ki živijo izven matične domovine, ena edinstvenih povezovalnih niti, ki pripadnike slovenske narodnostne skupnosti združuje in jih povezuje v specifično slovensko narodnostno celoto.

Image

Slovenska zamejska jadralka iz Trsta Jana Germani v italijanski olimpijski reprezentanci

Tržaški zaliv ima novo zamejsko olimpijko! Po Danilu Žerjalu, Pinu Kressevichu, Ediju Podberščku, Juriju Uršiču, Mateju Černicu, Arianni Bogatec in Claudii Coslovich bodo Slovenci v Italiji dobili še eno olimpijsko tekmovalko.

Image

Marijan Velik soglasno potrjen za predsednika Slovenske športne zveze

Od leta 1992 je Marijan Velik predsednik krovne športne organizacije slovenskih in dvojezičnih športnih klubov na Koroškem.

Image

Olimpijske sanje zamejske smučarke Caterine Sinigoi

20-letna Nabrežinka je trenutno največji smučarski adut med slovenskimi športniki in športnicami v Italiji. Članica SK Devin je lansko poletje prestopila v slovensko smučarsko zvezo in se pridružila novogoriškemu Smučarskemu klubu Gorica, ki ji ponuja več priložnosti za tekmovanja na višji kakovostni ravni. Še naprej pa samostojno trenira pod vodstvom sežanskega trenerja Aleša Severja.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji