Seminar na temo dvojne kariere športnikov

Seminar na temo dvojne kariere športnikov
Evropska univerzitetna športna zveza in EUSA institut sta v prostorih Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez organizirala seminar na temo dvojne kariere.
Predstavnika EUSA (Andrej Pišl in Sara Rožman) sta v uvodnem delu seminarja predstavila projektne cilje in širše področje delovanja organizacije.
 
Borut Kolarič, namestnik generalna sekretarja OKS-ZŠZ za področje športa je predstavil podporo ter vzporedne aktivnosti, ki jih vrhunskim športnikom ponuja krovna športna organizacija pri dvojni karieri športnikov. Vodja kariernega centra za športnike pri OKS-ZŠZ Petra Robnik je predstavila projekte, programe in aktivnosti na temo dvojne kariere in sistemsko podporo, ki jo zagotavljamo v sodelovanju z MIZŠ – Direktoratom za šport.

Sledil je pogovor z olimpijcema, Petrom Doklom (biatlon) in Aljažem Sedejem (judo), ki sta na okrogli mizi seminarja dvojne kariere športnikov, kot nekdanja vrhunska športnika, predstavila svoji olimpijski zgodbi, v povezavi s podporo, programi in aktivnostmi dvojne kariere športnikov. S predstavniki izobraževalnih in športnih organizacij sta delila pomembne izkušnje in spoznanja. Kljub različnim podporam, ki sta jih bila deležna pri usklajevanju športne kariere z izobraževanjem in pri prehodu na trg dela, sta se strinjala, da je za športnike ključna izobrazba. Pri tem so jim lahko programi, projekti in aktivnosti OKS-ZŠZ v veliko podporo. Tako pri doseganju ustrezne ravni izobrazbe, kot kasneje v poklicnem okolju, je kakovost vrhunskih športnikov poleg sposobnosti postavljanja ciljev, tudi odločenost za doseganje ciljev. Pri tem so lahko neformalne kompetence, ki so jih vrhunski športniki pridobili v svojih športnih karierah neposredno dodana vrednost za zaposlovalce.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji