Usposabljanje SD1

Na zimskih mladinskih olimpijskih igrah posijalo sonce na moški smučarski tek

Na zimskih mladinskih olimpijskih igrah posijalo sonce na moški smučarski tek
Deveti tekmovalni dan so na svoj račun končno prišli tudi ljubitelji smučarskega teka. V novi disciplini kros v prosti tehniki, ki še ni na sporedu tekmovanj za svetovni pokal, je imela svoje predstavnike tudi Slovenija. Anže Gros in Jošt Mulej sta se prebila skozi vse kroge ter nastopila v finalu.
Za mladimi tekmovalkami in tekmovalci je bil dolg dan na s soncem obsijanem tekaškem prizorišču na planoti Vallee de Joux v švicarskem delu Jure. Na startu kvalifikacij so bili štirje Slovenci. Dva v konkurenci fantov do 18 let in dve tekačici Klara Mali in Hana Jamnik Mazi v konkurenci deklet do 18 let. V vsakem od krogov tekmovanja tekmovalci pretečejo dva kroga v skupni dolžini 1,8 km po zelo razgibanem terenu s skokom pred ciljem.
Najdlje sta prišla mlada slovenska tekača, ki sta bila uspešna v kvalifikacijah, v polfinalu pa sta se na podlagi časov kot srečna poraženca prebila v sklepne boje deseterice najhitrejših za mladinske olimpijske kolajne. Osemnajstletni Anže Gros iz Mlake pri Kranju je tekmo končal na osmem mestu, leto mlajši Jošt Mulej iz Gorij pa je bil deveti.

V konkurenci deklet se je najdlje prebila Golničanka Klara Mali, ki je v svoji polfinalni skupini osvojila sedmo mesto. Hana Jamnik Mazi je svoj premierni nastop na ZOI mladih končala v kvalifikacijah na 53. mestu.
V nedeljo tekmovalce v smučarskem teku na ZOI mladih čakajo preizkušnje v sprintu v prosti tehniki, v kateri Slovenci prav tako ciljajo na finale.

Na prizorišču Les Tuffes v francoski Juri se je danes pisala zgodovina. Dekleta so se prvič na ZOI mladih pomerila v nordijski kombinaciji. Premierna mladinska olimpijska prvakinja v nordijski kombinaciji je postala Avstrijka Lisa Hirner. Nastopili sta tudi Slovenki. Ema Volavšek je osvojila 11. mesto, Silva Verbič pa je bila 12. v konkurenci 23 deklet.
Posamično preizkušnjo v nordijski kombinaciji v konkurenci fantov do 18 let je prav tako dobil Avstrijec Stefan Rettenegger. Matic Hladnik je bil 19., David Muhič pa 22. v konkurenci 27 nastopajočih.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji