Usposabljanje SD1

Slovenski namiznoteniški igralci v boj za olimpijske igre

Slovenski namiznoteniški igralci v boj za olimpijske igre
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo od 22. do 26. januarja v Gondomarju na Portugalskem igrala ekipne olimpijske kvalifikacije. Nastop na letošnjih olimpijskih igrah si bo priborilo devet najboljših reprezentanc, Slovenija, ki bo nastopila v postavi Bojan Tokić, Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar, je enajsta nosilka.
V četrtek je Jorgić s Saarbrücknom slavil v prvem krogu četrtfinala lige prvakov proti ekipi Post SV Mühlhausen, pred tem dvobojem pa sta z njim pod vodstvom slovenske selektorke Andreje Ojsteršek Urh trenirala še Kožul in Hribar, medtem ko je Tokić konec prejšnjega tedna s Carraro osvojil drugo mesto v italijanskem pokalu. Pred odhodom na Portugalsko, kamor bo slovenska izbrana vrsta odpotovala danes, bo imela v Ljubljani še nekaj treningov.

"Na olimpijske igre se bo uvrstilo devet ekip. Tiste ekipe, ki se bodo uvrstile v četrtfinale, bodo že neposredno uvrščene na olimpijske igre, ekipe, ki bodo v osmini finala izgubile, pa bodo igrale še enkrat na izpadanje. Najboljša se bo pridružila osmerici. Žal nismo med osmini nosilci, smo na enajstem mestu, tako da je vse možno," je pred odhodom na Portugalsko dejala slovenska selektorica.

Na Portugalskem bo v moški konkurenci nastopilo 34 držav, nosilci pa so Severna Koreja, Tajvan, Švedska, Francija, Indija, Avstrija, Velika Britanija in Portugalska. V ženski konkurenci med 30 državami Slovenije ne bo.

"Če bi mislili, da nimamo možnosti za uvrstitev na olimpijske igre, sploh ne bi šli na Portugalsko. Naš prvi igralec Jorgić v zadnjem času igra fantastičen namizni tenis, mislim pa, da smo tudi drugi v dobri formi. Dejstvo je, da nismo imeli ravno veliko časa za priprave, saj imamo vsi še klubske obveznosti, ampak tako ali tako mora vsakdo pri sebi skrbeti za pripravljenost. Upam, da bomo imeli tudi malce sreče pri žrebu," si ugoden žreb želi Tokić, ki je 13. januarja praznoval 39. rojstni dan.

 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji