Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ na obisku v občini Šenčur

Prvi podpredsednik OKS-ZŠZ na obisku v občini Šenčur
V začetku tedna je prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Sodržnik skupaj z vodjo regijske pisarne OKS-ZŠZ Kranj in predsednikom Športne zveze Kranj, Tadejem Peranovičem obiskal župana občine Šenčur, Cirila Kozjeka.
Poleg župana sta bila prisotna tudi predsednik Športnega društva Šenčur, Bojan Pintar in Vesna Bolka iz oddelka občine za družbene dejavnosti. Obisk je bil informativne narave. mag. Sodržnik je pojasnil namen in vlogo občinskih športnih zvez v smislu razvoja športa in športne infrastrukture v okviru občine in širše. Iz razgovora je bilo razvidno, da je glede na razširjenost športne dejavnosti, trenutnih potreb in planov vezanih na šport, vsekakor potrebno razmišljati o ustanovitvi občinske športne zveze in izkoristiti prednosti, ki jih športna zveza za razvoj športa v občini prinaša.

Šenčur sodi z nekaj manj kot devet tisoč prebivalci med srednje velike občine. Po podatkih ministrstva za finance za leto 2018, namenja 96,51 €  na prebivalca za investicije v športne objekte in 31,33 €  na prebivalca za programe športa. V občini je registriranih 42 športnih društev, ki se ukvarjajo s kolesarstvom, borilnimi veščinami, atletiko, smučanjem, konjeništvom, planinstvom, balinanjem, lokostrelstvom, ameriškim nogometom, tenisom, nogometom, košarko, motokrosom in splošno športnorekreativno vadbo. Občina se ponaša tudi s sodobno športno dvorano, ki nudi odlične pogoje za športno dejavnost.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji