Olimpijska srečka se vrača!

Olimpijska srečka se vrača!
V olimpijskem letu 2020 v sodelovanju z velikim sponzorjem Športno loterijo nadaljujemo skupni projekt Olimpijske srečke. Nostalgija nas popelje vse od avstralskega Sydneya do kitajskega Pekinga, ko je Športna loterija kar 20 navijačev peljala na ogled poletnih olimpijskih iger na Kitajsko, kjer so bili priča petim slovenskim kolajnam.
Na novi olimpijski srečki nam Foksi, uradna maskota Olimpijskega komiteja Slovenije, predstavi športne panoge, v katerih bodo nastopali slovenski športniki v Tokiu, posebej izrazit pa je tokrat družbeno odgovorni pridih srečke. Z nakupom olimpijske srečke namreč prispevate za športne štipendije bodočih olimpijcev. Olimpijska srečka je del novega družbeno odgovornega projekta Športne loterije pod okriljem slogana Stavi na dobro, ki podpira dobre in uspešne športne zgodbe ter trajnostne in inovativne načine za razvoj slovenskega športa.

Olimpijska srečka bo na prodajnih policah na voljo na dan, ko se ptički ženijo… na Gregorjevo, 12. marca vam bo iz prodajnih polic mahal naš navihani lisjak Foksi, ki bo na olimpijski srečki predstavil kar 13 olimpijskih športov: atletiko, cestno kolesarstvo, gimnastiko (športno), judo, jadranje, kajak-slalom, košarko, lokostrelstvo, namizni tenis, odbojko, plavanje,  športno plezanje in tenis. Cena srečke je 2 eur, v seriji pa je kar 500.000 kosov.
 
Dr. Edvard Kolar, predsednik uprave Športne loterije je o skupnem sodelovanju dejal: »Veseli nas, da lahko v olimpijskem letu, ko so v ospredju vrednote, ki jih poudarjamo tudi pri Športni loteriji, javnosti predstavimo projekt Olimpijska srečka. Olimpijska srečka je nastala v sodelovanju Olimpijskega komiteja Slovenije in Športne loterije z mislijo na razvoj slovenskega športa – gre za klasično srečko z družbeno odgovornim pridihom, ki ga zasledujemo v sklopu koncepta Stavi na dobro. Verjamemo, da bo v duhu olimpizma ljudi aktivirala v dobrem namenu zbrati sredstva za športne štipendije bodočih olimpijcev.«

Na Olimpijskem komiteju Slovenije smo še posebej ponosni, da so se na projekt odzvali tudi naši olimpijci in kandidati za prihajajoče olimpijske igre v Tokiu. Zlata judoistka Tina Trstenjak, srebrni kajakaš Peter Kauzer in najuspešnejša kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janič so obraz letošnje Olimpijske srečke z nakupom katere podpirate prav njihove naslednike – bodoče olimpijce. Projekt športnih štipendij je namenjen mladim perspektivnim športnikom, ki že v mladinskih kategorijah dosegajo vrhunske športne dosežke in kljub pomanjkanju časa svoje športne obveznosti uspešno prepletajo s šolskimi. Ker je vzporedna  pot športa in šole zahtevna si na Olimpijskem komiteju v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, šolstvo in šport ter Fundacijo za šport prizadevamo, da projekt športnih štipendij teče neprekinjeno z namenom vzpodbude mladim perspektivnih športnikom in športnicam.

Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije o projektu Olimpijske srečke: »Projekt Olimpijske srečke je še en v vrsti uspešnih aktivnosti naših sponzorjev. Olimpijska srečka sega kar nekaj olimpijskih iger nazaj, s Športno loterijo smo na tem projektu sodelovali prvič že leta 2000. Veseli smo, da smo 20 let kasneje projekt ne le ponovno ''obudili'' vendar tudi nadgradili. Tokrat bo izkupiček prodanih srečk namenjen slovenski športni prihodnosti – bodočim olimpijcem.«

Stavi na šport. Stavi na dobro!
''Skupaj za športne štipendije bodočih olimpijcev.''


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji